Danas na Jadranu jaka bura, sutra sunčano i suho

Prema podacima DHMZ-a od sutra će diljem zemlje biti sunčano, a temperatura će svakim danom rasti sve više.

Jutros je u većini kopnenih krajeva temperatura oko nule te pada slab snijeg koji se ne prima na tlu, dok je na moru do 10 stupnjeva uz pretežno oblačno. Snijega ima tek u gorskim predjelima, i to malo, osim na Zavižanu gdje je visina snijega 70 centimetara, piše Index.hr.

U unutrašnjosti nas danas očekuje pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za malo snijega, ponajprije u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano mjestimice uz malo kiše, osobito prema otvorenom moru i na otocima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a na jugu ponegdje istočnjak i jugo. Najviša temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14 °C.

Sutra se očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho, prijepodne u zapadnima krajevima mjestimice s umjerenom naoblakom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena, ujutro mjestimice i jaka bura, a na južnom dijelu istočnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu između 4 i 9. Najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 14 °C.

Idući tjedan opet toplo

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, temperature će u kopnenim dijelovima od sutra početi rasti pa se sredinom idućeg tjedan opet očekuju dnevne temperature od preko 10 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...