HAK: Zbog bure kod Svetog Roka i Maslenice ograničena brzina vožnje

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 80 km sat zbog jakih, bočnih udara bure, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca te na A5 Osijek-Sredanci.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici i dijelu  Zadarske županije: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru te dijelu središnje Hrvatske, Dalmacije i Slavonije.

Ugaženog snijega ima mjestimice na cestama u Lici. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale te na ostalim cestama u gorju.

Na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa, zbog rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D427- čvor Rujevica (riječka obilaznica), vozi se usporeno suženim kolnikom.

Danas se održava biciklistička utrka Grand prix Laguna Poreč sa startom u 11 sati na slijedećoj relaciji: Funtana-Poreč-Žbandaj-Baderna-Tićan-Vižinada-Ponte Porton-Bužinija-Novigrad-Dajla-Umag-Juricani-Buje-Krasica-Ponte Porton-skretanje za Motovun-Karojba-Katun Trviški-Kičer-Tinjan-Baderna-vrh Limskog kanala-Vrsar-Funtana-Zelena laguna.

Vozače se upozorava da poštuju privremenu regulaciju prometa, upute organizatora i prometne policije te koriste obilazne pravce.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se savjetuje korištenje susjednih graničnih  prijelaza.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Večeras će trajekt na liniji Split- Vis isploviti iz luke Split u 19,30 (umjesto 19 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...