Kaotična “Bila noć” u Novalji; Džoni napao Kosa, od njega se ogradilo Društvo prijatelja Hajduka i gradonačelnik Novalje

Vrlo neugodan incident dogodio se sinoć u Novalji na Biloj noći Hajduka na kojoj je kapetan veteranske momčadi Vilson Džoni s bine izvrijeđao Hajdukova predsjednika Ivana Kosa, pišu 24sata.

Po svjedočenju nazočnih veterani Hajduka sjedili su za posebnim stolom kad je u dvoranu ušao Kos i bez pozdrava sjeo za svoj stol. Kasnije je u pozdravnom govoru predsjednik Hajduka pozdravio sve nazočne, no ne i veterane što je ponukalo Džonija da izađe na binu, uzme mikrofon, a ono što je slijedilo nije bilo ugodno nikome slušati.

– Kos je dva puta pogriješio, najprije je ušao bez pozdrava, a onda nas nije pozdravio ni kad je izašao na binu. Bili smo posebni gosti na Biloj noći, igrali smo i turnir i bilo je normalno da nas pozdravi. Ispada da smo mi nitko i ništa, a on i njegovi koji su došli tko zna odakle – oni su Hajduk. Rekao sam da ga može biti sram i da nas je javno uvrijedio i danas stojim pri tome. Netko će reći da sam bio pijan, takva je bila večer, naravno da smo i popili, ali nisam bio pijan i stojim iza svega što sam rekao. Morao sam reagirati kao kapetan veterana, a danas ću mu ponoviti ovako javno – mi veterani i navijači Hajduka smo Hajduk, a ne Ivan Kos i njemu slični za koje smo mi nitko i ništa očito – rekao je Džoni.

Kontaktirali smo i predsjednika Udruge veterana Ivana Buljana koji nam je priznao da mu je bilo vrlo neugodno.

– Najradije bih se sakrio pod stol da sam mogao jer je situacija bila vrlo neugodna. Džoni je malo iskočio iz tračnica, mi smo tamo bili službeno kao veterani Hajduka i tako se moramo ponašati, nitko nema pravo na privatne izjave. Naravno da je Kos pogriješio što nas nije pozdravio, no nije bilo potrebe vrijeđati ga – kazao je Buljan i dodao:

– Mi veterani smo ogorčeni, nas se sotonizira, rade se liste nepoželjnih, a pisali smo najsvjetlije stranice našeg kluba. Kasnije je Kos došao do mene, rekao da nas je namjeravao kasnije pozdraviti, ali nakon što je Džoni izašao na binu sve je izgubilo smisao. Kao predsjednik moram pokušati riješiti tu situaciju, već smo unaprijed dogovorili sastanak oko našeg statusa, želimo biti dio Hajduka, da nas se cijeni i da smo dobro došli u klub kako i priliči veteranima koji su osvajali trofeje, a ne da se događaju ovakvi incidenti. Ponavljam, žao mi je što se ovo dogodilo, ali bilo je pogrešaka s obje strane, nitko iz ovoga neće izaći previše sretan i sada to treba što prije zaboraviti i otvoriti novu stranicu – kazao je Buljan,

Na Biloj noći bilo je oko 200 okupljenih koji su nam prepričali što je Džoni otprilike rekao:

– U ime veterana pozdravljam sve nazočne, a pozdravljam i predsjednika Hajduka koji se zove, kako ono, kao neka ptica. Kos? Da, baš tako – a onda je uslijedila bujica uvreda koje nisu za javnost.

Za kraj je Džoni poručio kolegama da prestanu šutjeti rekavši:

– A vi veterani što šutite očito nemate mu*a suprostaviti se ovome što rade od našeg kluba.

U svakom slučaju vrlo neugodna i mučna situacija koja na službenoj proslavi 106. rođendana Hajduka u Novalji nikome nije trebala.

Kos: Ponašanje Džonija najviše govori o njemu samom

Na incident je reagirao i izvrijeđani predsjednik Hajduka.

– Izjave i ponašanje dotične osobe najviše govore o njemu samom. Žao mi je domaćina čiji je trud da organizacijom Bile noći još jednom pokažu svoju ljubav prema Hajduku zasjenilo ponašanje osobe koja je tu bila kao predstavnik veterana – rekao je Ivan Kos i nastavio:

– Postoji Udruga veterana, koja ima svoj statut i koja treba regulirati ovakve i slične incidente. Poštujemo i štitimo povijest, velikane i institucije kluba. Želimo suradnju i potičemo ju, no pravila, odgovornosti i sankcije moraju postojati. Nitko, pa i onaj koji je sudjelovao u stvaranju ugleda kluba, nema ga pravo rušiti. Nažalost, ovo nije izdvojen slučaj i tome treba stati na kraj jer osim na klub, baca ružno svjetlo na sve bivše igrače koje se svrstava u “pijančine i žicare” što je nedopustivo. Uskoro se sastajemo s predstavnicima udruge i nadam se da ćemo surađivati isključivo na dobrobit Hajduka.

DPH Novalja reagirao priopćenjem

DPH Novalja je uputila pripćenje povodom verbalnog napada na ‘Biloj noći’, prenosi Dalmatinski portal.

Poštovani,

​ Vezano uz događaj na Biloj noći (incident je preteška riječ), željeli bismo dati i svoj osvrt kao Društvo prijetelja Hajduka iz Novalje.

​ Kao što i sami znate DPH Novalja organiziralo je Bilu noć Hajduka  i Veteranski turnir u subotu 4. veljače 2017. Na svečanoj večeri od 240 uzvanika posebni gosti bili su i predstavnici HNK Hajduk iz Splita na čelu s Ivanom Kosom, te predstavnici Veterana HNK Hajduk Split.

​ Na početku svečane večere prilikom dodjele priznanja i pozdravnog govora Veterana HNK Hajduk Split dogodio se je jedan verbalni napad gosp. Džonija na predsjednika Hajduka gosp. Kosa.

​ U razloge napada nećemo i ne želimo ulaziti, ali Društvo prijatelja Hajduka iz Novalje oštro osuđuje napad na predsjednika Hajduka Ivana Kosa jer je to napad na instituciju kluba!!!!

​U svakom slučaju, žao nam je da se od cijeloga dana koji je bio posvećen Hajduku i svim navijačima Hajduka spominje detalj od 2 minute koji više govori o osobi koja je to napravila i stavila sebe u prvi plan nego o bilo čemu drugome.

​Mišljenja smo kako se bilo kakvi problemi između Uprave i veterana Hajduka trebaju rješavati na drugačiji i civiliziraniji način, a ne na svečanostima koja se organiziraju u čast Hajduka na ponos svih navijača jer nemojmo zaboraviti, Hajduk je iznad svega i ispred svih!!!

​S poštovanjem,

Predsjednik DPH Novalja Nino Čemeljić

U cijelu stvar umiješao se i gradonačelnik Novalje

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo je poručio za Dalmatinski portal.

– Zahvaljujući u prvom redu entuzijazmu i velikom angažmanu Društva prijatelja Hajduka u Novalji je nakon 40 godina održana, nekad tradicionalna, Bila noć Hajduka. Zahvaljujem se u prvom redu Društvu na sjajnoj organizaciji, a zatim se posebno želim zahvaliti gosp. Ivanu Kosu, predsjedniku uprave Hajduka, koji je usprkos tolikim brojnim obvezama zajedno sa svojim suradnicima, nakon slijetanja iz Turske na zagrebački aerodrom produžio u Novalju uveličati ovaj, po mnogočemu, poseban događaj. Ispad nekadašnjeg igrača Hajduka, Vilsona Džonija koji sebe naziva legendom Hajduka, i koji je na žalost mnogih nazočnih, u pripitom stanju svojim ponašanjem nanio štetu najprije instituciji Hajduka, a onda i svojim kolegama veteranima Hajduka, najradije ne bih komentirao jer taj sitan detalj nije vrijedan spomena.

Nadam se da će suradnja Novalje i Hajduka u prvom redu pridonijeti popularizaciji nogometa u Novalji te da će osamdesetak djece polaznika škole nogometa u NK Novalji imati prilike učiti od svojih prijatelja i vršnjaka iz Splita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...