Klub zadarskih studenata: “Nitko od zadarskih studenata nije ozlijeđen u požaru!”

U Zagrebu je danas oko 15 sati u Studentskom domu Cvjetno naselje izbio veliki požar u kojemu, kako doznajemo od Kluba zadarskih studenata, srećom nitko od studenata sa zadarskog područja nije ozlijeđen. Požar je, prema prvim informacijama, izbio u čajnoj kuhinji u IV. paviljonu doma te se vrlo brzo proširio na okolne sobe. Vatrogasci na terenu su mogli spriječiti tek veću štetu zbog požara koji je izbio iz za sada još neutvrđenih okolnosti. Navodno je, prema saznanjima portala Srednja.hr, požaru kumovao i kvar na protupožarnom alarmu.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb potpisao je sljedeće priopćenje:

“Ukupno je kompletno oštećeno 12 soba. Sudeći po izjavama nadležnih tijela (Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika vatrogasnih postrojbi grada Zagreba) požar je krenuo u čajnoj kuhinji na drugom katu 4. paviljona. Trenutno je u procesu procjena stanja četvrtog paviljona i nakon očevida stručnjaka znat ćemo mogu li se studenti vratiti u svoje sobe. U slučaju da to ne bude moguće, u suradnji sa studentskim predstavnicima, Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, Studentski centar će studentima osigurati adekvatan smještaj. Svi studenti su u procesu rješavanja smještaja. Molimo sve studente kojima su sobe zahvaćene požarom, a potreban im je smještaj, da se jave u upravu Studentskog naselja „Cvjetno naselje“ ili na broj telefona 091/4593-516, 091/4593-577 ili 091/4593-518. Studenti koji trebaju skupiti stvari, ulaz im je omogućen u studentske sobe uz policijsku pratnju. Ostali paviljoni Studentskog naselja Cvjetno naselje i ostali kapaciteti naselja funkcioniraju normalno.”

Dvoje studenata završilo je u bolnici – jedan zbog udisanja dima, drugi zbog ozljede ruke. Na treću ozlijeđenu osobu je naletjelo vatrogasno vozilo i, prema saznanjima Indexa, osoba se nalazi u životnoj opasnosti.

Prema našim informacijama, nitko od studenata iz Zadra nije ozlijeđen u požaru, a svi koji inače žive u tom paviljonu večeras će radi policijskog očevida i eventualne opasnosti od novog izbijanja požara biti smješteni u druge domove, kazali su nam iz Kluba zadarskih studenata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...