Kovačić: “Policija je maltretirala moju obitelj i autistično dijete”; Žodan: “Policajci su profesionalno i kulturno obavili svoj posao”

Darko Kovačić Rambo, poznat po fotografiji na kojoj s djecom pozira s uzdignutom desnicom piše Index, obavijestio je danas hrvatske medije kako je u svom domu u Benkovcu bio izložen polusatnom policijskom teroru, ispitivanju bez odvjetnika, ulasku službenika bez naloga, i to sve zbog njegovih objava na Facebooku na račun policajaca iz lokalne postaje. Situacija je, kaže, Kovačić, uznemirila njegovog sina invalida, o svemu namjerava izvijestiti i ministra Vlahu Orepića.

“Šok je trajao 30 minuta. Na vrata su pokucali službenik i službenica u civilu, ušli su u stan bez dozvole i naloga te su me ispitivali u dnevnom boravku bez odvjetnika i uz konstantno prekidanje kada bih počeo govoriti o kriminalu pojedinih policajaca. Moj sin, 100-postotni invalid, nepokretan zbog prijeloma koje je zadobio padom s 10 metara visine, uznemirio se. Jaukao je i zapomagao. Policajci su pokazali sramotnu nehumanost. Dok je supruga pokušavala smiriti sina, policajci su krajnje nekorektno i nehumano provodili ispitivanje, koje je moralo slušati bolesno dijete. O svemu ću obavijestiti ministra Vlahu Orepića jer je ovo preveliki šok i nevjerica za sve nas. Strava, užas i horor”, napisao nam je Kovačić.

Policija: Samo smo uručili obavijest

Elis Žodan iz zadarske Policijske uprave kaže nam kako su službenici kriminalističke policije iz Uprave danas posjetili Kovačića kako bi mu uručili obavijest o pokretanju prekršajnog postupka vezano za blaćenje policije na Facebooku, a što je okvalificirano kao prekršaj članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Žodan tvrdi da su se službenici zadržali tek toliko da Kovačiću uruče obavijest i da ih je on sam pozvao u kuću te da su krajnje profesionalno i kulturno obavili svoj posao.

Dida i ćaća u partizanima, a on diže desnu ruku?!

Kovačić tvrdi da više nije u politici i da nije u A-HSP-u. O spornoj fotografiji, koja nije jedina na kojoj salutira fašističkim pozdravom, kaže da je nastala u trenutku nepromišljenosti. A otkrio je nam je i još jednu zanimljivost.

“To je bila sekunda. Zezancija, šalili smo se. Htio sam poslije petokraku staviti. Moj otac je bio u partizanima, kao i dida, kojeg su ubili Čerkezi”, kazao nam je Kovačić. U postrojbe HOS-a je stupio jer su primali maloljetne. Kaže kako će i dalje prijavljivati nezakonitosti u policiji i lokalnoj upravi.

“Podnio sam na desetke kaznenih prijava i protiv gradonačelnika i oba dogradonačelnika, policijskih službenika koji se bave kriminalom, dilanjem droge, utajama poreza. To sada radi USKOK”, kaže Kovačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...