Kukljičanka Vesna rasplakala cijeli studio: “S 14 godina su me odvojili od posvojitelja koji su me voljeli i vratili u dom”

Jučer je u glazbenom talk-showu „Nikad nije kasno“ nastupila 50-godišnja Vesna Benić iz Kukljice. Izvedbom Karanove pjesme “Ostani” oduševila je publiku i žirij.

No, ono po čemu ćemo pamtiti gostovanje ove nadarene otočanke jest dirljiva životna priča koja je rasplakala voditelja Joška Čagalja Jolu, predsjednika žirija Tončija Huljića, članicu Lanu Klingor i brojne goste u studiju.

Naime, Vesna je otvorila dušu i ispričala kako je do 14. godine života živjela u posvojiteljskog obitelji, sretno i bezbrižno. Tada saznaje kako je usvojena. Biloška ju je majka odlučila upoznati, zbog čega je tadašnji Centar za socijalnu skrb odvaja od obitelji i šalje u dom.

To je šok, cijeli vam se život promijeni. Saznati da niste osoba s imenom i prezimenom kojeg ponosno nosite tolike godine. Nikada nemojte krivim očima gledati djecu iz domova, težak je to život. Svojim biološkim roditeljima sam sve oprostila, a danas pjevam za svoje prave roditelje s kojima nikad nisam izgubila onu istinsku sponu ljubavi. Majka usvojiteljica više nije tu, otišla je Gospodinu, ali zato me otac gleda, ponosno je kazala Vesna.

Sretna je, kaže, što se danas zakon promijenio i usvojena djeca više ne moraju proživljavati šokove koje je morala ona.

Sada se djeci odmalena mora objasniti kako su posvojena, kako je to u redu i kako je njihov dom tamo gdje žive.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...