Maškarano ludilo: Ove godine zadarski karneval trajat će četiri dana!

Ovogodišnji Zadarski karnevalski dani trajat će četiri dana od 23. do 26. veljače i održavat će se na tri lokacije (Forum, Narodni trg, Varoš). Sudjelovat će 1400 mališana (Karnevalić) te 700 sudionika velike karnevalske povorke.

Dječji Karnevalić 057 održava se 23. i 24. veljače i ima dugogodišnju tradiciju od 1994. godine! Održava se svake godine u vrijeme zadarskog karnevala te je popraćen i zapažen od strane javnosti i medija zbog velikog broja djece koji sudjeluju u toj manifestaciji (drugi po veličini dječji karneval u Hrvatskoj nakon riječkog) i maštovitih grupnih maski.

Kao i dosadašnjih godina, osim Karnevalskih dječjih povorki s 1400 djece, predškolaca i osnovnoškolaca te organizacije programa na Narodnom trgu, za djecu koja sudjeluju u povorci održat će se i program na Forumu. Tamo se djeci daje prostor i vrijeme da se zabave te se i na taj način nagradi njihov trud. Biti će postavljena pozornica i razglas na kojoj će voditelji animirati djecu i na kojoj će djeca prezentirati maske, pjevati, plesati i na kraju dobiti slatke poklon pakete. Za djecu je organiziran i slatki zalogaj uz krafne i sokove.

Okupljanje djece 23. i 24. veljače na Narodnom trgu predviđeno je u 09:00 sati, a u 10:30 sati kreće vesela maškarana dječje povorka ka Forumu.

Karnevalska subota (25.02.) odvijati će se na Narodnom trgu u jutarnjim satima. U karnevalskoj radionici moderator i animatori će zajedno s malim, ali i velikim posjetiteljima oslikavati maske od gipsa, a svi koji nisu došli zamaskirani to će moći napraviti na facepainting kutku! Slijedi glazbeno-plesni animacijski program za djecu te koncert Gradske limene glazbe. Karnevalski program počinje u 09:30 sati, a koncert Gradske limene glazbe predviđen je u 11:00 sati.

U velikoj karnevalskoj povorci (26.02.) sudjelovat će 700 sudionika u 14 skupina. Okupljanje maškara započet će u 15:00 na parkiralištu ispred zgrade Lipotica (Obala kneza Branimira), odakle će se povorka u 16:00 sati uputiti rutom prema Jazinama i Narodnom trgu (prezentacija grupnih maski) te potom preko Foruma ići u Varoš (terasa caffe barova Kult & Dišpet). Na Narodnom trgu maškarane će skupine pjesmom i plesom prezentirati svoje grupne maske uz zabavno-animacijski program. Nakon kratkog predstavljanja cjelokupna karnevalska svita kreće prema Varoši na terasu caffe barova Kult i Dišpet, gdje nas očekuje nastavak karnevalskog programa uz veselu glazbu DJ-a i koncert grupe Vista te hranu i piće za sudionike povorke na karnevalskom štandu.

Ove godine na velikoj karnevalskoj povorci sudjeluje četrnaest maškaranih skupina:
Lukoran
Stanovi
Diklo
Puntamika
Veseli trio
Škabrnja
Pakoštane
Bokanjac
Vir
Udruga zadarske mažoretkinje
Udruga žena Nin
Kožino
Zadarski tanac
Sali

KRATKI PROGRAM PO DANIMA:

23.2.2017. 057 KARNEVALIĆ (Centralna pozornica FORUM, mini-pozornica NARODNI TRG). Okupljanje djece na Narodnom trgu u 09:00 sati, početak povorke u 10:30 sati.

24.2.2017. 057 KARNEVALIĆ (Centralna pozornica FORUM, mini-pozornica NARODNI TRG ). Okupljanje djece na Narodnom trgu u 09:00 sati, početak povorke u 10:30 sati.

25.2.2017. KARNEVALSKA SUBOTA (NARODNI TRG). Program počinje u 09:30 sati, a koncert Gradske limene glazbe u 11:00 sati.

26.2.2017. VELIKA KARNEVALSKA POVORKA I PREZENTACIJA GRUPNIH MASKI NA NARODNOM TRGU, KONCERT GRUPE VISTA U VAROŠI. Okupljanje maškara započet će u 15:00 na Obali kneza Branimira (ispred Lipotice), odakle će se povorka u 16:00 sati uputiti prema Narodnom trgu i potom u Varoš.

Prijavu za sudjelovanje na velikoj karnevalskoj povorci u nedjelju, 26. veljače 2017. možete preuzeti na web stranici Turističke zajednice grada Zadra na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...