Ocat umjesto šampona? Evo zašto je to genijalna ideja

Donosimo vam još jedan DIY trik, koji možete primijeniti na svojoj kosi.

U posljednjih nekoliko tjedana otkrili smo vam nekoliko “uradi sama” trikova, za ljepšu i gušću kosu, koji su podrazumijevali sol i šećer.

No, danas se ovim namirnicama pridružuje još jedna široko rasprostranjena, jabučni ocat, za koji se stručnjaci kunu kako vašu kosu može učiniti čišćom i sjajnijom. I ne samo to. Donosimo sve njegove prednosti, piše Index.hr.

1. Čišća kosa

Jedna od prednosti jabučnog octa jest da on uklanja ostatke proizvoda, koji vam se nakupljaju na tjemenu. Običnu bocu za sprej napunite s 3 žlice octa i jednom čašom vode, a zatim smjesu poprskajte po tjemenu, dobro umasirajte te ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite kao inače.

2. Uklanjanje peruti

Uz pomoć iste ove mješavine, možete se i učinkovito riješiti peruti, jer ocat ima antibakterijska svojstva, zahvaljujući svojoj kiselosti. Smjesu koristite 1-2 puta tjedno.

3. Sjajnija kosa

Kiselost octa ima još nekoliko prednosti: ona pomaže uravnotežiti pH kose i vlasišta, bez isušivanja. Uz to, ocat ima sposobnost otapanja sloja kamenca iz vode na vašoj kosi, koji se prima na nju, iako to ne primjećujete.

4. Mekša kosa

Prirodne kiseline iz octa zaglađuju rupe i praznine na vašim  vlasima, čineći ju svilenkasto mekom na dodir.

Pssst! Ako temeljito isperete kosu, miris octa trebao bi nestati. No, ako vam njegov intenzivni miris nepodnošljivo smeta, u mješavinu vode i octa stavite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...