Osam momčadi iz Hrvatske i Slovenije sudjelovale na Karnevalskim igrama na Viru

Osam momčadi iz Hrvatske i Slovenije dalo je nakon četiri igre virskog pobjednika „Karnevalskih igara“, zimsku verziju popularnih „City Games“. Momčad „Cipela dizelaša“ iz Vranjica uvjerljivo je s 47 osvojenih bodova trijumfirala na otoku Viru ispred favoriziranih aktualnih prvaka Hrvatske „Daj Mare“ s Krka (40 bodova) i trećeplasirane momčadi „Gacka“ iz Otočca (29 bodova), iako ništa manje slavlje nije bilo ni u redovima posljednjeplasiranog „Zlarina“ koji je, na njihovu veliku radost, osvojio samo 4 boda.

Domaća momčad „Vira“ u žutom dresu, egipatskom dress code i sastavu Ivan Begonja, Matea Buškulić, Frane Rudić, Nina Jovanović, Mate Kapović, Ante Orlić, Antonio Vučetić i Nikolina Vučetić – zauzela je vrlo dobro 4. mjesto s 27 bodova i jednom pobjedom u igri alke u karijoli. Carice Matea, Nikolina i Nina nošene i gurane robovima uspjele su pogoditi u sridu i do posljednje igre potezanja konopa dale nadu domaćinima da mogu do trijumfa. Ipak, vranjički Herkul, pobjednik u igri držanja krigli s novim rekordom „Karnevalskih igara“, nije dopustio iznenađenje pa su „Cipli dizelaši“ kući odnijeli zlato! Nije to sve što se ove subote lijepo dogodilo Vranjičanima: Jelena i Mislav dobili su za nagradu romantični vikend na otoku Viru nakon što su najbolje plesali s balonima. No, pitanje je kako bi sve završilo da im Ivan Egipćanin nije odlučio malo pomoći. Naime, par iz Vranjica stiskao se s balonom nemoćan ga puknuti, pa je virski švaler uletio kako bi se posao odradio u troje. I uspio je!

U najboljem dijelu programa izabrana je i Miss Vira, a pobjedu je nakon pripetavanja odnijela sjajna i rastezljiva Monika – uz poneki protest. Domaći komad Nina bila je po objektivnoj procjeni zrela za finalni obračun, ali prema njezinom zavodljivom i senzualnom plesu nikakvog osjećaja nije imao čupavi tip iz žirija. Kako bilo, nitko se nije previše ljutio, svi su bili opušteni, veseli i – pod gasom. Sudjelovale su momčadi „Zlarin“, „Bakarski feštari“ Bakar, „Daj Mare“ Krk, „Pom-f-Ri“ Rijeka, „Cipli dizelaši“ Vranjic, „Štajerske vijolice“ Maribor, „Gacka“ Otočac i domaći „Vir“.

U nastavku programa pod šatorom na virskoj Ljetnoj pozornici svirala je „Vista“, a prije nego su seniori istrčali na prepune tribine borilišta, virsko-privlački osnovci odradili su natjecanje za balavce. Kasnije su pobjegli glavom bez obzira kada su vidjeli „Vještice & Druide“ koji su ih htjeli žive skuhati u velikom kotlu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...