Ovaj sportski napitak odličan je i za čišćenje kože lica

Zahvaljujući kaliju, ovaj je napitak postao prirodni sportski napitak, no čini se kako je itekako dobar i za kožu.

Radi se o kokosovoj vodi, koju možete kupiti u dućanu, ali i napraviti doma.

Sve što vam je potrebno jest litra vode i 250 g kokosovog brašna. Zagrijte vodu, ali ju maknete s ozvora topline prije nego zkuha. Vodu ulijte u blender pa dodajte kokosovo brašno. Miksajte na visokoj brzini nekoliko minuta, dok smjesa ne postane remasta. Tekućinu nakon toga procijedite kroz cjediljku, a potom i kroz gazu, kako biste iz nje uklonili preostale komadiće kokosa.

No, što je s kokosovom vodom kao dio svakodnevne beauty rutine? Kokosovu vodu žene u Indiji koriste svakodnevno za umivanje, jer čisti lice i akne, umiruje masnu kožu te ju hidratizira.

Na Pinterestu je zasad samo nekoliko “uradi sama” recepata, koji će vam se prikazati ako u tražilicu upišete “DIY Coconut Water Face Mist”, a nema niti previše brandova koji nude kokosovu vodu kao vodu za lice pa ovo bez pogreške možemo nazvati nadolazećim trendom.

“Volim osvježavajuće vodice za lice, no vrlo sam oprezna oko toga koliko one mogu biti hidratantne. Sve se svodi na razinu apsorpcije, što je teško mjeriti, i iako ona može dati vašoj koži instantni poticaj hidratacije, trebat će vam nešto bolje, ako je vaša koža jako dehidrirana”, objašnjava dermatologinja Jasmina Vico te nastavlja.

“Kokosova voda može pomoći u održavanju mineralne ravnoteže kože, a bogata je i esencijalnim proteinima, aminokiselinama i citokininom, biljnim hormon koji pomaže da se smanji crvenilo i iritacija kože, tako da bih preporučila korištenje kokosove vode nakon čišćenja lica, ali i tijekom dana, za osvježavanje i hlađenje kože.”

Naravno, to nipošto ne znači da biste se trebali odreći krema i seruma, već kokosovu vodu kombinirajte zajedno s njima, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...