Petarda Monaca u golu Metza učvrstila Subašićev klub na vrhu Ligue 1

U susretu 25. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je bez većih problema pobijedio Metz 5:0 i ponovo ima tri boda više od drugoplasiranog Paris Saint-Germaina.

Momčad iz Kneževine je pitanje pobjednika riješila već u prvih 20 minuta postigavši tri gola, a strijelci su bili Kylian Mbappe (8, 20) i Radamel Falcao (10). U drugom dijelu Mbappe (50) i Falcao (55) zabili su svaki po još jedan pogodak za novu golijadu najefikasnije momčadi iz liga petice.

Monaco je ove sezone zabio već 75 golova, dok je Barcelona na drugom mjestu najefikasnijih klubova iz pet vodećih europskih liga zabila 61 gol.

Lyon je nastavio s lošim igrama i sve je dalje od plasmana koji vodi u Ligu prvaka. Na gostovanju kod Guingampa izgubio je 1-2 upisavši treći poraza u zadnja četiri kola, te peti poraz u posljednjih sedam kola.

Gosti su poveli u 10. minutu golom Alexandrea Lacazettea, no Guingamp je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Mustaphe Dialla (30) i Nicolasa Benezeta (34). U nastavku susreta Lyon je bio bliži golu, ali nije uspio izjednačiti.

Lyon je zadržao četvrto mjesto, ali Nica na trećoj poziciji, posljednjoj koja osigurava kvalifikacije Lige prvaka, ima čak 12 bodova više.

U vodstvu je Monaco sa 58 bodova, PSG je na drugom mjestu sa 55 bodova, a Nica ima 52 boda i utakmicu manje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...