Zadrani se starim slikama prisjetili prvog Zadarfesta iz davne 1993. godine; Prestižni glazbeni festival koji je proslavio Gibonnija i mnoge druge

Sjećate li se prvog Zadarfesta održanog davne 1993. godine? Ako vam pamćenje ne seže toliko daleko u prošlost, pogledom na fotografije koje je Sandra Babac objavila na svom facebook profilu, vratit ćete se u vremena kada je ovaj prestižni festival u zvijezde lansirao najbolja imena hrvatske glazbene scene.

Prvi Zadarfest održan je u Hrvatskoj kazališnoj kući 16.10., pod opsadom granata, a kako kaže Sandra, koja je tada bila glavna glazbena urednica radia Donat FM koji je isti i organizirao, uvijek se lijepo prisjetiti nekih prošlih vremena, za koja je nekad teško povjerovati da su bila tako davno.

Facebook me često podsjeti na neke uspomene, a to se dogodilo i danas jer sam fotografije Zadarfesta podijelila prije godinu dana točno na današnji dan, nostalgije radi. U to vrijeme bila sam klinka, a biti dijelom toga bila je velika stvar. Donat FM je, mogu bez pretjerivanja reći, imao prosvjetiteljsku ulogu kao i njegovi djelatnici koji su bili ispred svog vremena, govori nam Sandra Babac.

– Te godine Gibonni je pobijedio s pjesmom “Život me umorio” i do tada je bio relativno nepoznat, kaže Sandra dodajući kako je s nekim licima s fotografija i danas u kontaktu. Neki su odselili, neki su nažalost pokojni, no svi zajedno i dalje žive na filmovima aparata, kazala nam je Sandra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...