Pupić Bakrač: “Čija prčija je Nogometni savez Zadarske županije? Sinovčićev i Prtenjačin?”

Priopćenje vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra Marka Pupića Bakrača na temu Nogometnog saveza Zadarske županije prenosimo u cijelosti:

U ove četiri godine od kada sam gradski vijećnik svašta sam vidio, svašta doživio, malo što me više može iznenaditi.  Međutim kada sam pročitao medijska izvješća sa skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije održane 17.02.2017 godine ostao sam u potpunoj nevjerici dosegnutom razinom gluposti. Posebno su me prenerazile izjave Vitomira Prtenjače dopredsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije, načelnika općine Polača, člana HDZ-a. On je moj dopis članovima skupštine okarakterizirao kao pritisak ustvrdivši da u savezu nema strahovlade Rena Sinovčića!?

Nikakvu strahovladu nitko nigdje nije spominjao. Slažem se da u Nogometnom savezu Zadarske županije nema strahovlade Rena Sinovčića. Tu se  radi o šurovanju sa istim onakvima kao što je on sam.

Što se tiče dopisa u njemu sam naveo isključivo općepoznate činjenice da je Reno Sinovčić ima zabranu obnašanja funkcija u NK Zadar te da više nikoga ne predstavlja, da je protiv njega podignuta optužnica da je NK Zadar oštetio za preko 50 milijuna kuna, da se vodi istraga oko malverzacija sa skupštinom Športske zajednice Zadarske županije na kojoj je Sinovčić izabran za predsjednika te da je ista poništena.

Kako dopis sa istinitim navodima može biti sredstvo pritiska na bilo koga ?

Da li Vitomir Prtenjača smatra poželjnim da Reno Sinovčić sa ovakvim inkriminacijama dobije još jedan mandat predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije ?

U kojoj bi to normalnoj, pravno uređenoj državi takvo što bilo moguće ?

Nakon prve rečenice Vitomir Prtenjača u drugoj ispaljuje još veću provalu. NK Zadar je u trećoj ligi i nije više nositelj kvalitete !?

Ako nositelj kvalitete nije NK Zadar tko je onda nositelj kvalitete ?

Zna li Vitomir Prtenjača tko je opljačkao NK Zadar ? Da li je u medijima pročitao izvješće financijskih vještaka na koje se sve načine izvlačio novac iz NK Zadra ?

Zna li Vitomir Prtenjača tko je odgovoran što je NK Zadar ispao u treću ligu i nalazi se pred bankrotom ?

Kako su se najbolji klubovi Zadarske županije NK Zadar i NK Primorac drznuli uskratiti podršku Renu Sinovčiću za novi mandat ne samo da im se ne priznaje status nositelja kvalitete već im Sinovčićev i Prtenjačin Izvršni odbor odbija doznačiti novac!?

Čiji je novac kojim raspolažu Sinovčić, Prtenjača i taj njihov Izvršni odbor ? Sinovčićev i Prtenjačin ? Čija prčija je Nogometni savez Zadarske županije?

Poznato je da HDZ nije stranka u kojoj se toleriraju pojedinačna iskakanja. Nitko nije naivan da povjeruje kako je HDZ-ovac Vitomir Prtenjača stao iza leđa Rena Sinovčića bez blagoslova odozgo, od šefa, predsjednika ŽO HDZ-a Zadarske županije Božidara Kalmete. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj 20.12.2016 godine osobno sam svjedočio kako je Reno Sinovčić napustio sjednicu netom nakon što je podigao ruku za izglasavanje Kalmetinog proračuna za 2017 godinu. Proračun je najvažniji dokument u godini, za njega glasuju vijećnici vladajuće većine i oni koji su sa njima trgovali. Što je Reno istrgovao sasvim je razvidno. Dobio je Kalmetinu potporu da upravlja zadarskim sportom i nogometom.

Izvješća medija sa skupštine popraćena su slikama dvojca Sinovčić-Prtenjača sa rukom na srcu. Sve bi mi ovo lakše palo da Sinovčić i Prtenjača to što rade ne rade uz zvuke Hrvatske himne sa rukom na srcu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...