Savjeti u zadnji tren; Što poklanjaju novozaljubljeni, oni u dugim vezama, što kupiti frendici, a što sebi?

Valentinovo! Bez obzira na to volite li datum 14. veljače koji veliča ljubav i zaljubljene, idealan je da počastite sve one koje volite, a potom malo udovoljite i sebi, donosi Tportal.

Za djevojku

Djevojke su, priznale to ili ne, u dubini duše romantičarke i nema teorije da će se izabranica vašega srca naljutiti ili vas ismijati ako joj darujete nešto lijepo za Valentinovo. Ne treba to biti ništa ekstravagantno, nego bolje neočekivano kao primjerice čokolada za koju nije ni znala da postoji. S bijelim tartufima, cvijetom soli ili crvenim paprom… Takva će joj poslastica sigurno izmamiti osmijeh na lice, a vi ćete zaslužiti i veliku pusu!

Za dečka

Većina muškaraca u Hrvatskoj nema pojma što se to odjednom ima slaviti na Valentinovo pa ih živciraju ružičasti i crveni izlozi koji procvjetaju u veljači. Ali ako ga navečer poslije radnoga dana i usred tjedna iznenadite vrhunskim vinom ili likerom u lijepim čašama, otpustit će kočnice i zadovoljno zabrundati. Nije poanta tek u datumu, ali je dobar izgovor da napravite nešto lijepo za njega. I usto skupa uživate u finoj kapljici.

Za prijateljicu

Svi imamo tu jednu prijateljicu koja nije u vezi i mrzi cijeli svijet na Valentinovo jer misli da su svi parovi presretni i zaljubljeno se gledaju cijeli dan. Izvedite je na kavu, ručak ili večeru i ponudite joj za desert fantastičan nougat od bijele čokolade. Dok joj se čokolada topi u ustima i nestaje mrzovolja, shvatit će da je ljubav i među prijateljima, a ne samo zaljubljenima. I komu uostalom uopće treba muškarac uz takvu poslasticu?

Za sebe

Nije moguće voljeti druge ako čovjek prvo ne voli sebe, kaže stara narodna izreka. Pa zašto onda samoga sebe ne počastiti nečim što volite, a ne radite baš svaki dan kao primjerice fantastičnom pačjom paštetom koju ćete namazati na topli kruh prije nego što krenete na posao. Ugodan okus koji dugo ostaje u ustima i činjenica da ste se razmazili u rano jutro bit će dovoljni da vas proguraju i kroz najteži radni dan.

Za novozaljubljene

Delikatna je situacija kad uđete u novu vezu i stiže Valentinovo. Jeste si već rekli da se volite ili niste, što ste si zapravo i jeste li postali ozbiljan par, određuje kojim smjerom ćete krenuti. Ali najsigurnije je suzdržati se od grandioznih gesta i poklona. Večera kod kuće uz fine delicije, peciva i namaze sigurna je stvar. Dobar je izgovor da budete sami i saznate više jedno o drugom bez buke restorana i uz jela koja otvaraju apetit i razvezuju jezik.

Za parove u dugim vezama

Rituali vas povezuju i iznimno ih volite i cijenite. Ako je to ispijanje kava, darujte si najfiniju mješavinu egzotičnih zrnaca i degustirajte zajedno. Ako volite čajeve, isprobajte okuse koje još niste. Ako kuhate zajedno, isprobajte recepte s tartufima koji navodno imaju afrodizijačka svojstva. Novo iskustvo u zajedničkim ritualima stvara nove spone i jača postojeće.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...