U koncertnoj dvorani Blagoje Bersa slijedi svečanost Glazbene škole

U srijedu 15. veljače u prostoru Koncertne dvorane braće Bersa Glazbena škola „Blagoje Bersa“ Zadar održat će prigodni program u sklopu Povratka u Kneževu.

Institucija koja je upravo u zgradi Kneževe palače uz brojne druge kulturne institucije i udruge, bila smještena od 1952. do 1991., predstavit će se svečano u novoobnovljenoj Koncertnoj dvorani braće Bersa.

U 19 sati započet će predstavljanje prve monografije Škole. Urednica monografije je Dina Bušić, zadarska muzikologinja te je ujedno i autorica teksta o glazbenim odjelima, a autorica teksta o Plesnom odjelu je Sanja Petrovski, dugogodišnja djelatnica same Škole.

Monografiju čini povijesni kronološki pregled rada od samog osnutka 1946. do danas, pregled po odjelima, popis maturanata i djelatnika, a sve je popraćeno bogatim arhivskim materijalom, fotografijama i programima aktivnosti.

Nakon predstavljanja prvog cjelovitog tiskanog izdanja o Školi, na scenu će stupiti sadašnji i bivši učenici glazbenih i plesnih odjela te njihovi nastavnici.

Bogat program izvest će Djevojački zbor i Gudački orkestar Škole te solisti (bivši i sadašnji učenici Škole) pod ravnanjem dirigentice i ujedno ravnateljice Škole, Branke Višić Karavida kao i učenici Plesnog odjela. Ulaz je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...