Vikend u znaku Kualjskih maškara i retrospektivne izložbe karnevala

Trodnevni program bit će obogaćen retrospektivnom izložbom kaljskih karnevala od 1982. – 2001. godine. Riječ je o uličnoj izložbi na kojoj će biti prikazano 19 karnevala (1992. maškare se nisu održale zbog rata). Fotografije i dokumenti na satiričan način svjedoče o prošlim vremenima, političkim, društvenim i mjesnim zbivanjima. Neki od krnevala, i priča koja se krila iza njihova nastanka,  često su govorili o stvarima o kojima se javno nije smjelo govoriti, kritizirali aktualne lokalne i državne prilike, čak su i anticiprali tragične događaje. Neke od tema aktualne su i danas. Ideja o izložbi ostvarena je u suradnji Turističke zajednice Općine Kali i Narodne knjižnice i čitaonice Kali uz pomoć aktivnih mještana u maškarama, pišu Naši školji.
Maškarano ludilo počinje u petak, 10. veljače u 14 sati okupljanjem u Domu i povorkom po mjestu. Navečer, u 21 sat, koncert će održati Dražen Zečić i Banana bend, a u subotu u isto vrijeme Marijan Ban i Diktatori uz dodjelu nagrada najboljim maskama.
Završnog dana, u nedjelju, 12. veljače, od 14 sati kuhat će se jumbo fažuol, nastupit će Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, djeca iz DV Srdelica i  osnovne škole. Program će završiti osudom i spaljivanjem krnevuala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...