Vrlo skoro na Facebook dolazi najiritantnija opcija do sada…

Facebook će uskoro pokrenuti do sada najiritantniju nadogradnju. Nemojte paničariti, ostanite mirni, pokazat ćemo vam kako možete isključiti ovu iritantnu funkciju. Čak vam ne treba čekić…

Znate li one web stranice koje automatski pokreću video koji se nalazi na njima, na najvećoj glasnoći? Sigurno ste barem jednom susreli ovaj fenomen, jer ima dosta dugačku tradiciju na nekim stranicama; nekada je bio posvuda, a čak i danas možete naletiti na njega.

Ako ste mislili da će ove nemilosrdne stranice koje vas živciraju postati prošlost, bili ste u krivu. I to poprilično u krivu! Facebook, sa svojih više od milijardu korisnika, uvodi ovu funkciju. To znači kako ne možete zaobići ovu funkciju čak ni ako ne posjećujete razne stranice s vijestima, na kojima obično vidimo ovaj fenomen.

Zuckerberg i njegova tvrtka su postali vrlo agresivni u svojem pokušaju automatskog puštanja videa. Automatsko puštanje događalo se ako ste samo na sekundu stali na neki video; on bi se prebacio na cijeli zaslon vašeg iPhone uređaja i počeo. Posljednja nadogradnja je ipak otišla korak previše, s obzirom da se pušta video u punoj glasnoći.

Zamislite samo situaciju, stavljate svoje malo dijete u krevet usred noći. Dijete već skoro spava, a kada izlazite iz sobe, pregledavate Facebook na svojem iPhone uređaju. Odjednom, video sa stranice 9gag krene vrištati iz vašeg telefona, pa možete ponovno započeti proces uspavljivanja. Zamislite da ste na dosadnom predavanju, pa odlučite pregledati Facebook, a dvije sekunde poslije, cijela predavaona sluša Pen Pineapple Apple Pen.

Mislimo kako ne trebamo više objašnjavati. Vjerojatno je jasno zašto je ovo vrlo glup potez. Dobra stvar je što nisu otišli predaleko, jer kada isključite zvuk na vašem telefonu, isključi se i zvuk s Facebooka. Nadogradnja je došla u fazama, kako je već običaj s Facebookovim nadogradnjama: prvo je manja grupa korisnika dobila nadogradnju, a zatim svi ostali. Oni koji ju već imaju, ali žele isključiti ovu opciju, mogu otići u Settings, zatim izbornik “Videos in News Feed Start With Sound”, te se možete vratiti u svoj sretan život, bez nepotrebnih zvukova, javlja iMagazin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...