Zadraninu Ivanu Gaćini poetska prva nagrada za Valentinovo

Veljača je vjerojatno najplodonosniji mjesec na književnoj sceni Ivana Gaćine u proteklih nekoliko godina jer je upravo u veljači osvojio najviše svojih nagrada i priznanja.

U lijepome sjećanju mu je svakako ostao Mrkonjić Grad, u kojem je dobio jedno od svojih prvih priznanja prije četiri godine, kao i Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada, a nakon zahvalnice za sudjelovanje na natječaju, nagrade i pohvale počele su pristizati s gotovo svih strana za različite književne oblike i forme, iz domovine i inozemstva.

Ove godine, 14.2.2017., tj. Na Valentinovo 2017., Ivan Gaćina osvojio je prvu nagradu na 16. Međunarodnom natječaju ljubavne pjesme nad pjesmama koji je Klub umjetničkih duša raspisao na temu “Nostalgija ljubavi”, s pjesmom “Rajska ljubav”, a u konkurenciji od 352 pjesnika iz 12 država koji su poslali 1.690 pjesama.

Da bi ova nagrada bila još veća, valja istaknuti da je Gaćina prošle godine u isto vrijeme na 15. Međunarodnom natječaju ljubavne pjesme nad pjesmama dobio drugu nagradu za ljubavnu pjesmu „Jesenja večer“ na temu „Slatko pijanstvo ljubavi“ (sudjelovalo je oko 335 autora iz 9 država s oko 1350 pjesama).

Ove godine jedino je Pjesma nad pjesmama “Ona” Ranka Risojevića iz Banja Luke bolje rangirana od pjesme Ivana Gaćine, a radi se o pjesmi koja je dala ukupnoga pobjednika po pozivu, za razliku od natječaja na kojem su se natjecali svi ostali pjesnici, pa tako i Ivan Gaćina.

Osim ove poetske prve nagrade, Gaćina je ove godine osvojio još dvije pohvale. Dana 28.1.2017. nagrađen je pohvalom za najbolje aforizme na natječaju časopisa „Avlija“ skupa s osam ostalih pohvaljenih autora, dok je na poetskom natječaju Književnog kluba „Moravski tokovi“ Trstenik, za najljepšu pjesmu o vinu povodom „Svetog Trifuna“ 2017., nagrađen 10.2.2017. pohvalom za pjesmu „U vinskoj sjeti“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...