Večeras predstava „Tragedija mozgova“

Predstava „Tragedija mozgova“ Dramske družine Kratkotrajni prisilni rad na rasporedu je danas u prostoru Knjigozemska, Rikarda Katalinića Jeretova 5.

On je bio avangardist prije avangarde, provocirao je i beskompromisno se suprotstavljao svemu dotadašnjemu. Okrenut novomu, budućem, bio je neprihvaćen i neshvaćen u svoje doba, ali je u potonjim desetljećima stekao status legende. Sklon aktivizmu, antagonizmu, nihilizmu, poricanju postojećih struktura, antiesteticizmu i opreci prema estetskim kanonima svojega doba – s njime u punom smislu riječi počinje hrvatska književna avangarda.

Dramu Tragedija mozgova (1906.) Kamov je nazvao neugodnom dramskom noticom. Riječ je o djelu koje u sebi objedinjuje različite žanrovske oblike u rasponu od poetskoga teatra do teatra apsurda. U tom prikazu propasti i tragedije mladenačkoga naraštaja i otpora etabliranim društvenim normama i općeprihvaćenoj kulturi življenja, Kamov na pozornicu transponira paradoks osobno proživljenih ljubavnih, prijateljskih i društvenih veza.

Glume: Matej Ćuže, Andrija Grubić, Jelena Kapetanović, David Sambunjak, Lorena Lončar, Krešimir Lokin, Stella Frančiković

Režija: Marijana Perić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...