Već 12 mrtvih u 2018.; Policija najavljuje pojačan nadzor brzine, alkohola i droge u organizmu

Policija će ovog i idućeg vikenda, od 19. do 21. siječnja te od 26. do 28. siječnja, posebice u noćnim satima, poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica – pojačano će nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepridržavanje ograničenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika u vozilu, nepropisno korištenje mobitela, te druge prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

U provedbu aktivnosti koje će biti pojačane i u ostatku tjedna bit će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge), najavljuje MUP.

Lani su se, navodi MUP, u Hrvatskoj dogodile ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5 posto više u odnosu na 2016. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba (7,8 posto više), 2728 je zadobilo teške ozljede (0,7 posto manje), a 11.768 lakše tjelesne ozljede (0,7 posto manje).

Taj trend smrtnog stradavanja nastavljen je i u prvim danima ove godine, pa je do 18. siječnja u prometnim nesrećama poginulo 12 osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...