Vodič Gault & Millau Croatia zadarskog chefa Sašu Begana proglasio Velikim chefom sutrašnjice

Poznati zadarski i hrvatski kuhar Saša Began proglašen je Velikim chefom sutrašnjice prema izboru međunarodnog vodiča Gault & Millau Croatia.

Ovaj šef zadarskog restorana Foša vrijednu je titulu osvojio zajedno s kolegom Aleksandrom Grubićem iz restorana Badi.

Inače, Beganu i ostalim dobitnicima prestižna je nagrada dodijeljena danas u prigodi predstavljanja šestog izdanja međunarodnog vodiča, održanog u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Gault&Millau Croatia

Titulu Chefa godine 2023 dobio je Marijo Curić, a pogledajte koji su sve restorani i chefovi također primili vrijedna priznanja:

Chef godine – Marijo Curić (360)

Veliki chef sutrašnjice – Saša Began (Foša restaurant – Official site) i Aleksandar Grubić (Restaurant Badi)

Chef tradicijske – Tomica Đukić i Damir Josić (Restoran Vinarija Josić)

Chef moderne tradicijske kuhinje – Nenad Kukurin (Kukuriku Kastav)

Mladi talent godine – Katarina Vrenc (Sopal Fun Dining Bar) i Mate Sučić (Konoba Campanelo)

Za zasluge u gastronomiji – Zdravko Kalabrić, jedini hrvatski chef član udruge World Master Chefs

Najbolji servis – Noel

Najbolji POP lokal – Slastičarnica u Prolazu

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...