ANKETE U 9. jedinici HDZ i dalje premoćno vodi, nije im naštetilo ni nezadovoljstvo članova imenovanjem Malenice za nositelja liste

Predsjednik RH, Zoran Milanović, zacijelo se nije nadao ovakvom raspletu situacije nakon svojega ulaska u kamanju. Naime, najnovije ankete i dalje daju prednost HDZ-u, osobito u 9. izbornoj jedinici u kojoj im predviđaju čak osam mandata,

S druge strane, HDZ je ovdje kompaktan i ostavlja dojam sloge unatoč činjenici da je u zadarskom HDZ-u vladalo veliko razočarenje, pa i ljutnja, zbog Plenkovićeve odluke da im listu u ovoj jedinici nosi Šibenčanin, ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica.

Naime, Malenica je listu u 9. nosio i na zadnjim parlamentarnim izborima te su u zadarskom HDZ-u bili uvjereni kako će  ove godine  nositelj biti član iz Zadarske županije. No, Plenković je ključno mjesto na listi ipak povjerio Malenici, čime je zakinuo Zadar i sve ono što su od proteklih izbora ovdje napravili.

Lokalni HDZ, međutim, brzo se pribrao, konsolidirao redove i krenuo u svakodnevno obilaženje terena kako bi maksimalno angažirao građane na glas za njihove kandidate. Predsjednik zadarske organizacije HDZ-a, Šime Erlić, i Ivan Malenica pritom su i pred javnošću sve ovo vrijeme pokazivali maksimalnu slogu, iako zadarski HDZ-ovci i dalje osjećaju  gorak okus činjenice da Malenica ponovno nosi listu. Naime, nitko se nije nadao ovakvom raspletu situacije s obzirom da su bili uvjereni kako će nositelj liste ovoga puta doći iz zadarskih redova. Imenovanje Malenice bio je velik moralni udarac zadarskom članstvu, no HDZ je u kampanji to uspio skriti, a u konačnici – ipak su im najvažniji rezultati.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...