Apartman na Viru gost će platiti kao hotel u Turskoj!

Odmor na hrvatskoj obali nikad nije bio skuplji.

Inflacija je pojela velik dio mjesečnih primanja većine Hrvata, što se negativno odrazilo na potrošačku klimu – oprezno se troši svaki cent – a mnogi o ljetovanju mogu samo sanjati.

Tportal je istražio kakve su cijene apartmana i hotela u Hrvatskoj u odnosu na konkurentske mediteranske zemlje.

Smještaj kao u Španjolskoj i Italiji, a za šest noćenja na Viru ili u Rovinju, platit ćete gotovo jednako kao hotel u Turskoj s doručkom, zaključak je naše analize ponude apartmana i hotela preko stranice Booking.com.

Treba uzeti u obzir to da su analizirali cijene smještaja samo na jednoj online putničkoj agenciji, da one variraju iz tjedna u tjedan te da su oni koji su još u rano proljeće počeli planirati ljetovanje vjerojatno prošli jeftinije. A jeftinije bi mogli proći i oni koji čekaju last minute rezervacije.

Kad bi četveročlana obitelj s dvoje djece adolescentskog uzrasta u ovom trenutku htjela rezervirati šest noćenja u apartmanu u Vodicama u zadnjem tjednu srpnja, platila bi ih 620 eura, u Rovinju ili na Viru oko 930, dok bi oni koji žele ljetovati u Dubrovniku ili na Hvaru morali izdvojiti više od 1000 eura.

Pritom će oni koji žele odsjesti u Gradu Hvaru izdvojiti prosječno 1700, a u Jelsi i susjednim manjim mjestima na Hvaru proći će i sa 730 eura. Cijene se odnose na apartmane s pristojnom ocjenom na Bookingu, veličine 50-ak kvadratnih metara, koji nisu udaljeni od plaže više od kilometra (a nisu ni tik uz nju).

Slično će proći u Španjolskoj i Italiji. Ako goste put vodi u Malagu, apartman za šest noći platit će 830 eura, u Alicanteu 970, a u Valenciji 1100 eura, koliko će koštati i smještaj na talijanskom otoku Procidi uz obalu Napulja, dok će vas onaj u sicilijanskoj Taormini izaći 870 eura.

Grčka i Turska očekivano su puno povoljnije, pa će vas apartman na Krfu, Rodosu ili u Stavrosu stajati između 620 i 650 eura, a u turskoj Antaliji još manje, oko 530 eura, dok su Marmaris i Fethiye samo nešto skuplji.

Najjeftinije će se proći u turskim gradovima Antaliji i Marmarisu, u kojima cijela obitelj može odsjesti u hotelu već za 1000 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...