Apartmani u Zadru od 30 do 180 eura: “Ovisi u kojem trenutku su primljene rezervacije, imali smo pet, šest tjedana koje uspoređujemo s rekordnom 2019.”

Velika su očekivanja od posezone. Sjajan kolovoz u Zadru donosi i optimizam za rujan. Početak babljeg ljeta dočekali smo u “narančastom”, što je najviše razveselilo iznajmljivače.

Kakve rezultate očekujemo do kraja mjeseca, upitali smo predsjednika Udruge iznajmljivača Zadar Daniela Radetu.

S obzirom na to da je kolovoz bio iznad svih očekivanja, polažemo velike nade i u rujan. Bilježimo rast u broju rezervacija, iako su one uglavnom last minute. U ovom trenutku sezona je sasvim pristojna, dalje će ovisiti o lijepom vremenu koje nam, barem za sada, ide u prilog.

Udarna špica sezone trajala je između pet i šest tjedana.

Kao što sam kazao, osmi mjesec je bio iznad svih očekivanja, i tih pet do šest tjedana sezone doslovno se može usporediti s rekordnom 2019. godinom. Situacija nam je išla u prilog. Portugal i Španjolska su se zacrvenile na europskoj korona karti, a Turska i Grčka borile su se s požarima, pa smo mi Europljanima bili logičan izbor kao destinacija. S obzirom na to da su naša očekivanja prije ljeta bila puno manja, ne možemo se požaliti.

Jesu li iznajmljivači morali spuštati cijene? Njihov predstavnik komentira nam i ovogodišnje slučajeve kada su zbog odlične sezone vlasnici apartmana naglo otkazivali ranije rezerviran jeftiniji smještaj.

U početku su cijene zbog neizvjesnosti bile niže. Kako su se rezervacije iz dana u dan množile, neki su iznajmljivači u Splitsko-dalmatinskoj županiji radili gluposti i otkazivali iste, što je stvarno nedopustivo. Uglavnom, smještaj se mogao naći od 30 do 180 eura, ovisi u kojem trenutku sezone je vlasnik apartmana zaprimio rezervaciju, kaže nam Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...