Bageri danas u akciji na Silbi

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno sagrađenih građevina na području Zadarske županije. Danas su bageri ministarstva na otoku Silbi.

Silba je jedan od rijetkih otoka na kojemu promet nije dopušten, prometnica nema, a putovi su uglavnom uski, pa su bespravni graditelji na tom otoku “mirno spavali”, ukoliko mirno spavati može itko tko je prekršio zakon. Vjerovali su kako do usamljenih silbenskih uvala, bageri i inspektori neće doći. Ipak, danas poslijepodne kreće akcija, kako neslužbeno doznajemo, u uvali Bujsina.

Iz ministarstva graditeljstva naglašavaju kako se u ovoj fazi uklanjaju građevine čija je gradnja započela nakon 21. lipnja 2011. što znači da se ne mogu legalizirati. Te su građevine u početnoj fazi gradnje, jedna u temeljima a druga u prizemnoj etaži, sagrađene izvan naselja, u zoni u kojoj nije dopuštena gradnja. Građevinska je inspekcija odmah po utvrđenom činjeničnom stanju zabranila daljnju gradnju i donijela rješenja o uklanjanju.

Jedan od investitora ignorirao je zabranu gradnje i nastavio dalje nakon čega je morala intervenirati i policija. Budući da investitori nisu postupili po rješenju građevinske inspekcije i sami uklonili bespravnu gradnju, to će o njihovu trošku učiniti ugovorni izvođač Ministarstva.

Bespravni graditelji vjerojatno su zaključili kako građevinska inspekcija neće provesti intervenciju u tijeku turističke sezone, ali su se prevarili. Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja stoga upozoravaju kako poštede od uklanjanja neće biti ni tijekom turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...