BK Ares je najuspješniji klub u Hrvatskoj drugu godinu zaredom na PH za mlađe kadete i kadete

Boksački klub Ares nastupio je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadete u boksu, koje se održavalo na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 23. svibnja. Zadarski klub bio je najbrojniji s osam boksača – nastupili su Mihael Baričević, Andrejas Baričević, Niko Dražina, Ivan Nekić, Luka Ninčević, Anes Sabljaković, Marino Sudinja i Vid Kučan.

Niko Dražina je nakon tri uvjerljive pobjede treći put postao prvak Hrvatske, dok su Mihael Baričević i Marino Sudinja obranili prošlogodišnje titule uvjerljivim pobjedama u polufinalu i finalu.

Ivan Nekić je nakon uvjerljive pobjede u polufinalu bio jako blizu zlatnom odličju u finalnoj borbi s trostrukim prvakom Hrvatske. Dobio je u prvoj rundi, ali mu je u druge dvije malo nedostajalo za zlato. Andrejas Baričević je prekidom u prvoj rundi prošao u finale, gdje nije uspio ostvariti pobjedu. Luka Ninčević i Anes Sabljaković osvojili su brončano i srebrno odličje.

BK Ares u dosadašnje tri godine postojanja osvojio je 41 državnu medalju, po čemu je kuriozitet u Hrvatskoj. Na ljeto trojica članova kluba će nastupiti na Europskom prvenstvu u boksu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...