Braća Fantela dobila stipendiju HOO-a za odlične rezultate

Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora s 23. sjednice, HOO će preraspodijeliti financijska sredstva iz rezerve Olimpijskog programa za ljetne Igre u Tokiju.

Ukupni iznos od 1.584.000 kuna namijenjen je isplati stipendija i programskih sredstava za 11 olimpijaca/olimpijki osvajača medalja do kraja godine, a novost je da će stipendijski status ostvariti i 9 olimpijaca/olimpijki te vaterpolska momčad (13 članova) koji su na ljetnim Igrama XXXII. olimpijade Tokio 2020. ostvarili plasman od 4. do 8. mjesta.

Osvajači medalja u načelu zadržavaju stipendije iz ove godine, isplaćivane evidentnim olimpijskim kandidatima za Tokio u mjesečnom bruto iznosu od 8000 kuna, dok će olimpijci plasirani do 8. mjesta dobivati 5000 kuna u bruto iznosu, što odgovara isplaćivanim stipendijama potencijalnim olimpijskim kandidatima u 2021. godini.

Osvajanjem olimpijskih odličja u Tokiju, pravo na stipendije iz prve skupine ostvarili su: Matea Jelić, Martin i Valent Sinković, Mate Pavić, Ivan Mektić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Tonči Stipanović, Tin Srbić, Damir Martin i Toni Kanaet.

U drugoj skupini su Sandra Perković (4. mjesto), Ivan Kvesić, Barbara Matić, Ivan Huklek, Petar Gorša i muška vaterpolska reprezentacija s 13 članova (svi 5. mjesto), Miran Maričić (6. mjesto) te Božo Starčević, Mihovil i Šime Fantela (8. mjesto na OI).

Kako stoji u obrazloženju odluke, Vijeće HOO-a je u brizi za vrhunske sportaše na ovaj način im željelo osigurati kontinuitet financiranja stipendija i programskih sredstava do skorašnjeg početka Projekta OI Pariz 2024. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...