Bračni par Barišić danas kreće autostopom za Liverpool: “Krećemo prema Liverpoolu, stopirat ćemo i avion ako treba”

Virski Barišići bez sumnje su potpuno luckasti, na nepredvidivo predivan način. Marica i Mijat zajedno imaju tek nešto manje od 150 godina, a u nedjelju će, u još neodređeno vrijeme i ako ne opali grom iz vedra neba, ili se ne izgube već kod na prvom skretanju kod Nina, krenuti autostopom kako bi ostvarili svoju novu životnu misiju – odlazak u Liverpool te kao dio tima riječkog benda Let 3, sudjelovanje na Eurosongu.

– Nemamo ulaznice za Eurosong, a nemamo ni neki precizni plan. Idemo autostopom prema Rijeci, a onda dalje prema Beogradu. Pratimo hodogram Leta 3, ali kako oni nakon Beograda idu u Ukrajinu, mi ćemo okolo prema Liverpoolu. Stopirat ćemo i avion ako treba, kaže potpuno zanesena Marica.

Srećom po Barišiće, na dalek i neizvjestan put prema gradu The Beatlesa s njima je krenuo i službeni fotograf, zapravo njihov podstanar i kućni majstor Piksi. S vremena na vrijeme Piksi će bilježiti njihovo napredovanje tijekom putovanja, a pravu ulogu odigrat će u komunikaciji s Europljanima i Englezima.

Marica je profesorica ruskog i njemačkog, ali ne govori engleski, pa će Piksi, veteran volontiranja u afričkim misijama, još biti i službeni prevoditelj. Ipak, ova misija Barišića kojom žele ponoviti stopiranje iz mladosti kada su prokrstarili Europom i upoznali Micka Jaggera u avionu, nije bez ozbiljnih opasnosti. Mijat je tako nedavno jedva živ bio ostao. Barišići su u svojoj kući bili ugostili Ljudmilu i Mihajla Rymika, ukrajinski par, pa im je Mihajlo iz zahvalnosti skuhao ukrajinsku verziju boršča. Kako Mijat inače ima problema s tlakom, puna tri pjata boršča doveli su Hitnu na Vir, a Mijata u Opću bolnicu Zadar. Iako se uspješno oporavio, zabrinutost nekako visi u zraku.

– Ma sve je pod kontrolom, uostalom jednom se živi, govori također zaneseni Mijat, koji ne propušta priliku spomenuti kako je na Dan planeta Zemlje izradio novi ekološki projekt koji će predstaviti nakon povratka iz Liverpoola.

– Planiramo ostati duže ako Let 3 uđe u finale, posjetiti Liverpool Beatles Museum i zabaviti se kao nekad u mladosti. Mi smo bili sretna hipi socijalistička generacija, ponosno ističe Marica.

Za put su se Barišići svakako spremili. Dobili su velike i dizajnirane ruksake s prepoznatljivim oznakama I love Vir i Mama ŠČ, isto takve majice, a ruksak su napunili uspomenama iz mladosti: fotografijama sa stopiranja i Jaggerovim potpisom. Na novu avanturu života kreću u nedjelju, u još neodređeno vrijeme, ali tko će znati te mlade…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...