Cestitka_Uskrs

Branko Šuljak: “Htio sam se aktivno uključiti u rad KK Zadar, ali nisam jer je najvažnije bilo biti članom zločinačke organizacije”

Razgovarali smo sa Brankom Šuljkom (68 god, 205 cm) bivšim igračem KK Zadar, pomoćnim trenerom Vladi Đuroviću iz povijesne 1986. godine i osvojenog naslova bivše države u dvoboju s Cibonom.

 

Branko kako gledate na stanje u KK Zadar ?

– U KK Zadar niti čistačica ne može biti zaposlena ako nije član HDZ-a, i da to ne odobri Božidar Kalmeta, on je tu uvijek iako nije gradonačelnik, dakle, današnja politika je potpuno uzela KK Zadar u svoje ruke, ono što je pokojni Nebojša Belić jednom izjavio to vam je prava istina, od koje nitko ne može pobjeći. Evo, ja sam se 2000-e godine htio nakon povratka iz SAD-a, aktivno uključiti u rad KK Zadar, nisam odgovarao Božidaru Kalmeti i HDZ-u, jer je najvažnije bilo biti članom zločinačke organizacije.

Kakvo je vaše mišljenje o novom treneru Vladimiru Anzuloviću ?

– Ja sam čuo ćakulu da je on u kumskim odnosima s Branimirom Longinom, ne znam da li je to istina, a ako je istina ne znam da li je to dovoljna referenca za biti trener u KK Zadar.

Tri milijuna kuna pomoći iz gradskog proračuna možda i pomogne nešto KK Zadru ?

– Ma ta tri milijuna kuna to je samo kap u moru od pustih dugova što imaju, taj iznos poslužit će kako bi se zakrpali postojeći dugovi koji će i dalje rasti. Rješenje je po meni da se pronađe neki jaki sponzor i da se klub privatizira, jedino tako klub može stati na zdrave noge, kako bi jednog dana opet u Zadru gledali utakmice Eurolige, a sad, da li ćemo mi to ikad doživjeti, to ne znam.

Ivan Sunara je kao predstavnik veterana ušao u novi Nadzorni odbor kluba ?

– Čuo sam, ali ja uopće pojma nisam imao da je osnovana ta udruga veterana, nisam bio ni na osnivanju, niti na zadnjem sastanku u hotelu Kolovare na kojem je izabran Sunara. Na taj sastanak veterana me nitko nije ni zvao, jedino me Darko Pahlić nekoliko sati prije tog sastanka telefonski obavijestio, Pahlić mi je rekao da ako hoću mogu doći, nisam došao jer na takav način da “ako hoću da mogu doći “, zvučalo mi je neozbiljno. Inače, Ivan Sunara je jako bistar, pametan, inteligentan i elokventan čovjek, a sad, što on tu može napraviti ne znam.

Dolazite li na utakmice?

– Ma kakvi, već dosta dugo ne dolazim, to je postalo negledljivo, od ovog kluba je ostalo samo ime Zadar i ništa drugo ! Ne znam tko uopće od veterana i dolazi na Zadrove utakmice.

Pojasnite ?

– Pa ako se svake godine mijenja desetak igrača, i mijenja se godišnje dva trenera, tada se navijači nemaju s kime identificirati, svi ti treneri i igrači postaju prolaznici i nedostaje kontinuitet. Nekada je devedeset posto igrača bilo iz Zadra i okolice, sad se to iz godine u godinu mijenja.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...