Broj gostiju iz Azijskih zemalja i dalje u porastu: Najvjerniji u siječnju i veljači Koreanci, Talijani drugi

Jedan posto iznosi povećanje broja dolazaka ostvarenih u veljači u odnosu na isti mjesec lani, stoji tako informacija u statističkim podacima nadležne Turističke zajednice Zadarske županije.

Ove godine, tako je, u veljači ukupno ostvareno 6.153 dolazaka dok je veljača prošle, dakle 2014. godine, zabilježila 6.104 gostiju. Nešto značajniji porast ubilježen je pak u noćenjima, koji su statistički gledajući za 14 posto veći nego lanjske godine, dok brojčano to u korist ove godine u odnosu na lanjsku iznosi 17.471 naspram 15.271 noćenje.

Broj domaćih turista povećan je za skromnih 4 posto, no ostvarili su značajan porast u noćenjima, čak 27 postotno povećanje. Brojčano, dakle, broj domaćih turista koji je našu županiju posjetio u veljači iznosi 3.072 koji su ostvarili 9.335 noćenja.

Stranih turista u prošlom mjesecu zabilježeno je 2 posto manje nego lani, ali su ostvarili 3 posto više noćenja.

U prva dva mjeseca 2015. godine, evidentirano je ukupno 6.036 gostiju u našoj županiji, što je u odnosu na prva dva mjeseca lanjske godine povećanje od 19 posto. Ukupno su strani turisti u siječnju i veljači ove godine ostvarili 17.471 noćenje.

Prva dva mjeseca bilježe najveći porast gostiju iz Koreje, njih ukupno 1.962 s 2.025 ostvarenih noćenja. Iz dalekog Tajvana u Zadar u spomenutim mjesecima pristiglo je 328 osoba, koje ukupno čine povećanje od 95 posto.

Redom, gosti iz ovih zemalja, čine statističku ljestvicu dolazaka, od najviše prema najmanje: Koreanci, Talijani, Slovenci, Austrijanci, Bosanci i Nijemci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...