Budućnost Crnog: Groblje i zabavni park!

Poslovna zona Crno mogla bi u budućnosti uz groblje, za koje se već radi projektna dokumentacija, postati mjesto na kojemu će se okupiti laka industrija, izgraditi logistički centar, ali i – zabavni park!

Takvi su nalazi analize koju je krajem prošle godine provela američka tvrtka Ernst & Young za grad Zadar koja je poznata po svojoj mreži investitora među kojima već sada postoje potencijalni ulagači u Crno.

Ta je poslovna zona jedna od najvećih u Hrvatskoj, no potpuno stavljanje iste u funkciju ide puževim korakom. Prije svega problem je u komunalnoj infrastrukturi za koju se jednostavno nema novca. Ipak, kako je ranije javljeno, u planu je izrada ceste između te zone i one u Murvici, a za groblje komunalna infrastruktura već postoji – barem u planu jer je projektna dokumentacija izrađena.

Grad Zadar već je vlasnik bivšeg zemljišta Hrvatskih šuma na tom području, a isto je platio tri milijuna kuna. Da se odustane od takvog novca za Grad nema govora. Ipak, u 12 godina govora o poslovnoj zoni Crno već je svima puna kapa svega. To je potvrdio i Željko Mikin na prošloj sjednici gradskog vijeća, izrazivši svoje nezadovoljstvo nalazom američke tvrtke.

Naime, Mikin se, kao i brojni građani, nadao razvoju tehnologije u Crnom na kojemu će raditi hrvatski inženjeri. To i dalje nije isključeno, no nakon skupo plaćene analize Ernsta & Younga, teško je da će se od njihovih nalaza samo tako odustati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...