Čaj od džin-tonika, topli napitak koji konkurira i najfinijim koktelima

Čokolada od džin-tonika, cheesecake od džin-tonika, keksi od džin-tonika, marmelada od džin-tonika… Mnogima omiljeni koktel uvukao se u razne recepte.

Ako vam još uvijek nije dosta eksperimentiranja s okusima ovog pića, isprobajte čaj od džin-tonika koji bi vas mogao oduševiti.

Blend za ovaj čaj možete napraviti sami. U specijaliziranim trgovinama za čajeve i začine jednostavno nabavite sve potrebne sastojke, pomiješajte ih i dobili ste bazu prepunu osnovnih okusa džina (borovica) i začina kojima obično nadograđujemo koktel (ružine latice, papar).

Nakon kuhanja samo dodatno “začinite” svoj čaj s malo omiljenog džina i ne zaboravite pozvati prijateljice na testiranje ovog ukusnog napitka koji će vas grijati u hladnim mjesecima.

SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK BLEND:

– 150 g zelenog čaja
– 100 g sušene borovice
– 50 g sušene limunske trave
– 50 g sjemenki korijandera
– 50 g sušenog hibiskusa
– 50 g sušenih ružinih latica
– 50 g sjemenki crvenog papra

Sve sastojke dobro promiješajte i potom u dobro zatvorenoj staklenci. Od ove količine sastojaka naposljetku ćete dobiti 500 grama blenda.

PRIPREMA ČAJA OD DŽIN-TONIKA:

– 1 litra vode (dovoljno za 4 šalice čaja, 2.5 dcl po osobi)
– 2 velike žlice blenda
– džin po želji

Zakuhajte vodu. Kada voda zavri ubacite u nju dvije žlice blenda. Maknite s vatre, pokrijte i ostavite da stoji između 5 do 10 minuta, ovisno o tome kakvu jačinu čaja želite. Zatim procijedite čaj, raspodijelite ga u šalice pa u svaku dodajte malo džina po želji, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...