Organiziraju se dječje radionice izrade božićnih ukrasa u Narodnom muzeju

Prosinac je mjesec u kojem se svi vesele blagdanu Božića i s nestrpljenjem ga iščekuju. Pripreme za Božić započinju s prvim traženjem ukrasa kojima ćemo obilježiti taj veliki blagdan. Narodni muzej Zadar poziva djecu u dječjim vrtićima i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na području Zadarske županije, da ove godine svojim roditeljima i ukućanima pomognu pri ukrašavanju vlastitog doma.

– Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionicama izrade božićnih ukrasa i zajedno s nama obilježite blagdansko raspoloženje u Muzeju. Radionice su prilagođene djeci vrtićke dobi i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na području Zadarske županije. Na radionicama će svi sudionici imati prilike, uz stručnu pomoć voditelja radionica, izraditi vlastiti ukras za božićnu jelku. Sudionicima će na raspolaganju biti materijal za izradu ukrasa kao što su: mini bor, kuglice za jelku napravljene od ukrasnih papira, anđeli od papira, adventski vijenci, pahuljice, kao i materijal za izradu unikatnih božićnih čestitki namijenjenih njihovim prijateljima, obitelji ili nekoj drugoj osobi, istaknuli su iz NMZ-a.

Materijal potreban za izradu navedenih ukrasa i božićnih čestitki osigurava Narodni muzej Zadar. Radionice će trajati dva dana, u ponedjeljak, 8. prosinca 2014. godine i utorak, 9. prosinca 2014. godine, u jutarnjem terminu od 10 do 12 sati, u prostoru Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, na Narodnom trgu. Cijena sudjelovanja na radionicama je 20 kuna po djetetu. Jedna ulaznica vrijedi samo za jedan termin. Sve božićne ukrase koje djeca izrade na radionicama, mogu ponijeti sa sobom ili ukoliko žele, ostaviti ih u Muzeju.

Prijave se primaju najkasnije do subote, 6. prosinca 2014. godine. Svi zainteresirani sudionici se mogu prijaviti osobno u Kneževoj palači, Poljana Šime Budinića, ili u Gradskoj straži na Narodnom trgu, pozivom na broj 023/211-198, ili na e-mail adresu [email protected]. Prilikom prijave potrebno je ostaviti ime i prezime djeteta, dob djeteta i vrijeme radionica na kojima želi sudjelovati. Maksimalan broj sudionika po radionici je 20 osoba.

Voditelji radionica su Domagoj Dražina, pripravnik muzejski pedagog, Ivana Dražić, vanjska suradnica Narodnog muzeja Zadar, kustos, Lucija Vuica, vanjska suradnica Narodnog muzeja Zadar, muzejski pedagog te Petra Magaš Faričić, pripravnica kustos.

Organizatori radionica su Narodni muzej Zadar, ravnateljica Renata Peroš, Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar, Branislav Jelenić, muzejski pedagog, Domagoj Dražina, pripravnik muzejski pedagog, Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar, Jasenka Lulić-Štorić, kustosica, voditeljica Etnološkog odjela, Petra Magaš Faričić, pripravnica kustos te Ivana Dražić i Lucija Vuica, vanjske suradnice Narodnog muzeja Zadar za pedagošku djelatnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...