Dragan Blatnjak imenovan je novim trenerom prve momčadi HNK Zadar!

Upravni odbor HNK Zadra donio je odluku o imenovanju Dragana Blatnjaka trenerom prve momčadi. Ugovor je potpisan do kraja tekuće sezone s opcijom produženja ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Dragan Blatnjak je 41-godišnji bivši krilni i ofenzivni vezni igrač NK Zadra u koji je stigao iz rodne Bosne i Hercegovine gdje je igrao za NK Brotnjo iz Čitluka.

U mlađim kategorijama je nastupao za NK Jadran iz Ploča, NK Zagreb i HNK Grude. Odlične igre u plavom zadarskom dresu su bile pozivnica za odlazak u HNK Hajduk iz Splita za koji je nastupao u tri sezone do odlaska u redove ruskog FC Khimki i kasnije u FC Rostov na Donu.

Šest godina je Blatnjak igrao u Premijer ligi u Rusiji na viskom nivou do povratka u 1. HNL kada je kratko nastupao za NK Osijek. Nogometnu karijeru je završio u najstarijem zadarskom nogometnom klubu NK Arbanasi. Radi se o igraču koji je izvrsnu klupsku karijeru oplemenio s 12 nastupa za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nakon debitantskog trenerskog angažmana u NK Raštane početkom 2015., talent za trenerski poziv Dragan Blatnjak pokazao je već u sezoni 2017./2018. kada je uspješno vodio NK Primorac iz Biograda u 3. HNL jug. Potom je na kratko preuzeo klupu NK Zadra s kojim je ostvario promociju u 2. HNL, a posljednji samostalni angažman kao glavni trener imao je sredinom 2019. u NK Zagori iz Unešića.

Zadnje dvije sezone je bio pomoćnik bivšem treneru HNK Zadra Želimiru Terkešu, što jasno upućuje da je jako dobro upoznat sa stanjem u momčadi. Iz postojećega je naglašeno da vodstvo kluba ide u smjeru održivog razvoja dajući podršku kontinuitetu rada struke koja je upoznata sa situacijom u klubu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...