Emoji reakcije dolaze uskoro na Messenger

Ako ste ovih dana na raznim news portalima pročitali “šokantnu” vijest da Facebook razmišlja o uvođenju “dislike” opcije, pokušat ćemo ukratko razjasniti o čemu se radi. Ne, najveća društvena mreža današnjice nije odlučila uvesti “palac dolje” koji bi figurirao kao protuteža planetarno popularnom lajku, nego su krenuli u testiranje jedne sasvim druge mogućnosti.

Unutar svoje aplikacije za razmjenu poruka, Facebook Messengera, nekim je korisnicima omogućeno testiranje reakcija na poruke koje se izražavaju emotikonima, slično kako se već neko vrijeme može reagirati na objave na Facebooku. No, jedan emotikon razlikuje se od standardnog seta poznatog s Fejsa – pored lajka, te tužnih, nasmijanih, ljutih i tužnih emoji lica, našao se i palac dolje, odnosno “dislike”.

Iz Facebooka kažu da je ovdje riječ o negativnom odgovoru na poruku koji nije nimalo neobičan. Palac dolje se, naime, već nalazi u standardnom setu emotikona i u drugim aplikacijama za dopisivanje.

Što se tiče samog “dislike” gumba, u Facebooku i dalje nemaju plan uvesti ga kao oblik reakcije na objave na društvenoj mreži. Smatraju, naime, da bi se time stvorio sukob lajkova i dislajkova na kontroverznim objavama, koji bi lako potaknuo natjecanje u izražavanju slaganja i neslaganja s objavom, te unio previše svađe i negativnih emocija, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...