Gradonačelnik Benkovca Branko Kutija primio mlade atletičare

Benkovački gradonačelnik Branko Kutija, njegov zamjenik Svemir Vrsaljko i Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti primili su u utorak, 7. srpnja 2015. godine šestero mladih atletičara AŠK Benkovac koji su tijekom godine postigli vrhunske rezultate. Klaudija Grebenar, Paula Bačić, Matea Uskok, Marina Mišura, Matea Čerina i Nikola Katuša tom su prigodom nagrađeni i poklon bonom za kupnju sportske opreme u vrijednosti od 500 kuna.

atleticari2

Čestitavši nagrađenim atletičarima i njihovim trenerima Ivici Nekiću i Dariju Ivkoviću gradonačelnik Kutija istaknuo je kako se isplatila izgradnja atletskog stadiona u Benkovcu jer da to iz dana u dan potvrđuju njihovi rezultati. Dodao je da će grad i dalje pratiti njihove uspjehe i rad te im pomagati sukladno mogućnostima.

atleticari
Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete/kinje i kadete/kinje u Zagrebu u konkurenciji 550 atletičarki i atletičara iz 39 klubova, šest članova AŠK Benkovac ostvarili su fenomenalan rezultat. Osvojili su tri zlata i tri srebra, a najuspješnija na cijelom prvenstvu je bila Matea Čerina s tri zlata i dva srebra. Bila je prva na 200 metara s rezultatom 26.60s, u skoku u dalj (5.31m) i u štafeti 4 x 60 m zajedno s Klaudijom Grebenar, Paulom Bačić i Mateom Uskok (31.72s).  Srebrna je bila na 60 metara s rezultatom 8.20 i u štafeti 4 x 200m (1.50.93) u istoj postavi. U svih pet disciplina postavljeni su osobni rekordi. Mateini rezultati su još i vrijedniji jer je dvije godine mlađa od svoje konkurencije. Viceprvakinja Hrvatske s osobnim rekordom 5.17m postala je u skoku u dalj Matea Uskok, a Paula Bačić bila je četvrta skokom od 5.05 metara. Paula je bila deveta na 200m(28.51), kao i Klaudija Grebenar na 60m(8.56). Mlađe kadetkinje su ovim rezultatima druge sveukupno, a treće zajedno s muškom konkurencijom u Hrvatskoj. Za AŠK Benkovac nastupili su kadetkinja Marina Mišura koja je bila peta u dalju,sedma na 100 metara i osma na 60 metara i kadet Nikola Katuša. Najuspješniji rezultat na državnim prvenstvima kluba potvrda je talenta i rada benkovačkih atletičarki i atletičara, a posebno jedanaestogodišnje Matee koja je, pored ovih pet državnih medalja, ove godine dvostruka dvoranska prvakinja Hrvatske(60m i dalj) i u višeboju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...