Jadrolinijin brod Hanibal Lucić udario u obalu u luci Silba

Uslijed nepovoljnih vremenskih prilika, točnije jakog juga, u petak, 17. siječnja prilikom pristajanja u luku Silba u 20:20 sati Jadrolinijin brod Hanibal Lucić udario je u obalu pri čemu je pramčani dio broda pretrpio manja oštećenja. Radi oštećenja trupa, brod nije bio u mogućnosti nastaviti s održavanjem redovne linije odnosno izvršiti povratak u luku Zadar. Napomenimo kako se radi o manjoj šteti te kako niti u jednom trenutku u pitanje nije dovedena sigurnost putnika.

Tijekom izvanrednog događaja na brodu je bilo ukrcano 23 putnika, četiri osobna automobila te četiri kamiona. Nakon nesretnog događaja, pregledom je utvrđeno kako među putnicima i posadom broda nema ozljeđenih niti materijalnih oštećenja na vozilima.

Svi putnici i posada preko noći bili su zbrinuti na brodu, a u jutarnjim satima, zamjenskim brodom Jadrolinije, organiziran je njihov prijevoz do luke Zadar.

Utvrđivanje uzroka pomorske nezgode provest će se u skladu s propisanim postupcima Društva, a sam popravak broda slijedit će nakon temeljitog pregleda i točnog utvrđivanja obima oštećenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...