HŽ ima ‘fantastičnu’ ponudu: Doputujte vlakom iz Osijeka do mora za ‘samo’ 23 sata!

Hrvatske željeznice od 15. lipnja imaju akcijsku ponudu u kojoj promoviraju putovanje na Jadran vlakom, i to pod jednostavnim nazivom “Vlakom na more”.

Tako iz Osijeka nude mogućnost putovanja vlakom do Rijeke, Splita i Šibenika, ali zanimljivo je što je samo linija za Rijeku direktna, na njoj nema presjedanja, a u ponudu koju reklamiraju kao “bezbrižnu, bez gužvi i po povoljnim cijenama“ uvrstili su i vlak iz Osijeka kojim se, uz čak tri presjedanja, do Šibenika putuje enormna 23 sata. Za sve koji do mora vole “lagano” ili se prisjetiti kako su na jug putovali naši stari, tu je i linija za Split kojom će im iz Osijeka trebati 20 sati, piše Glas Slavonije.

Naime, vozni red vlakova Hrvatskih željeznica iz Osijeka za Jadran izgleda ovako: najbrža linija do Šibenika je ona koja traje samo 12 sati i 40 minuta, a vlak kreće u 1.06 iz Osijeka i stiže u Zagreb u 6.27, i to nakon točno 40 stajanja, odnosno postaja, do Zagreba. U Zagrebu se potom presjeda na IC vlak, ali i čeka više od sat vremena da bi se krenulo dalje, u 7.35. Potom se do 13.08 vozi put Dalmacije, gdje se u Perkovićima opet presjeda na putnički vlak, kojemu treba još 30 minuta do Šibenika, u koji se na kraju stiže u 13.46. Osim što je to najbrža linija, to je i linija s najmanje presjedanja. Osim toga vlaka nudi se još pet polazaka, i to u 5.27, zatim u 7.51, 16.23, 18.15 i 22.30. Upravo se tim posljednjim, večernjim vlakom, u 22.30, do Šibenika putuje čak 23 sata i 5 minuta. A sve spomenute linije imaju čak tri presjednaja, i to, uz Zagreb i Perkoviće, i u Oštarijama, osim linije u 16.23. Putujete li tom linijom putovanje će trajati 13 sati i 52 minute, a presjedat ćete u Vinkovcima, Zagrebu, Ogulinu i Perkovićima da biste u Šibenik stigli u 6.15 drugog dana. Cijena tog puta također je snižena, na 240 kuna u jednom smjeru, ovisno o vlaku za koji se odlučite. Za Split se iz Osijeka može ići s čak sedam linija, ali na njih šest može se očekivati dva presjedanja, i to u Zagrebu i Oštarijama, a samo je jedna linija s jednim presjedanjem, i to ona noćna, u 1.06, na kojoj se presjeda, kao i na spomenutoj liniji za Šibenik, u Zagrebu s jednosatnim čekanjem. U Split se stiže za 12 sati i 48 minuta, a odaberete li vlak koji iz Osijeka kreće u 10.58, u Split ćete stići za 19 sati i 58 minuta. To putovanje također će vas stajati 240 kuna, jer od 15. lipnja do 31. kolovoza 2017. navedene cijene vrijede i u 1. i u 2. razredu svih vlakova.

Najelegantnije vlakom iz Osijeka do Jadrana stići će svi putnici koje se odluče putovati u Rijeku. Vlak iz Osijeka kreće u podne i četiri minute, a u Rijeku stiže za 8 sati i 39 minuta bez i jednog presjedanja, i to po cijeni od 185 kuna u jednom smjeru. Inače, HŽ, vjerojatno svjestan trajanja putovanja, putnicima nudi odabir noćnog vlaka i “Hostela na kotačima”, odnosno kušet-kola s cijenom od dodatnih 77 kuna po ležaju. No ležaj je moguće dobiti tek od Zagreba. Onima koji žele najveću udobnost putovanja preporučuje se putovanje u vagonima za spavanje. Moguće je odabrati odjeljak u kojemu ćete putovati sami (Single), odjeljak Double, za dvije osobe, ili odjeljak Tourist. Cijene odjeljka u vagonima za spavanje na relaciji Zagreb – Split i Split – Zagreb kreću se od 114 do 304 kune.

Više pročitajte na Glas Slavonije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...