Ilegalno kampiraju na Punti Bajlo, a to nije sve što tamo rade

Osim sto je šumica ispred kafića (koju većina ljudi koristi za parkiranje osobnih automobila kada odlaze na kupanje) svaki dan puna kamp kućica, ilegalni kamperi su se danas proširili i na dio koji se koristi kao plaža, napisala nam je naša čitateljica uz fotografiju masovnog ilegalnog kampiranja na Punti Bajlo, pored  kafića Tequila Sunrise.

Kao da su zapeli u davnim osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kad se ovdje uistinu i nalazio autokamp, turisti su pohrlili i raširili svoje šatore.

No, kako doznajemo, kampiranje nije jedino što naši gosti rade na Punti Bajlo. Naime na suprotnoj strani od ove na fotografiji već posljednjih mjesec dana kampira skupina turista koja se, osim što štedi na smještaju, dosjetila i načina za zaradu, pa su neko vrijeme prodavali svoje rukotvorine. Moglo se tu naći svega, od popularnih “lovaca na snove”, indijanskog nakita, pa nadalje. Posljednjih dana odustali su od prakse isticanja cijena na komadima papira, već suptilno rukotvorinama “ukrašavaju” borove koje su okupirali. Jesu li osim od isticanja cijena odustali i od cjelokupnog projekta zarađivanja na ljetovanju, nekako čisto sumnjamo.

Gdje su nadležni i što rade, to valjda samo oni znaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...