Ivan Ninčević donirao zadarskoj pedijatriji vrijedan dijagnostički uređaj i igračke

U Općoj bolnici Zadar održana je primopredaja donacije hrvatskog rukometnog reprezentativca Ivana Ninčevića koji je Odjelu za pedijatriju donirao čitalačku stanicu za EEG – softverski dodatak postojećem EEG-u, igračke i didaktički materijal u vrijednosti od oko 30 tisuća kuna.

Na ovu humanu gestu odlučio se nakon što je teško stradao u utakmici svojeg Fuchsea i HSV-a. Podsjećamo, Thorsten Jansen ga je namjerno udario glavom i napravio mu posjekotinu dugačku pet centimetara, nagnječenje jagodične kosti i blagi potres mozga. Pukom srećom hrvatski reprezentativac nije ostao bez oka. Thorsten je dobio suspenziju od deset utakmica i 15 tisuća eura kazne, što je najveća kazna u povijesti njemačke rukometne lige.

– Nakon tog ružnog događaja u Njemačkoj kad me Thorsten Jansen udario odlučio sam da ga neću tužiti ako mi da novac koji sam želio donirati Odjelu pedijatrije zadarske bolnice. On je na to pristao i tako se iz jedne ružne priče dogodilo nešto dobro. Imam dvoje djece i ništa mi nije bolje od toga da ih usrećim. Ovdje borave bolesna djeca kojima je potrebna dodatna ljubav i pažnja i ovo je nešto najljepše što čovjek može napraviti, rekao je Ninčević koji je došao u pratnji svoga sinčića.

Bolničko osoblje na čelu sa šefom Odjela dr. Nevenom Milićem zahvalno je na vrijednoj donaciji jer će od sada tijekom dijagnostike moći djeci istovremeno snimati i očitavati aktivnost mozga. Pored toga, smanjit će se i liste čekanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...