Ivo Mikuličin: “Niti je Šibenik selo, niti Zadar ‘bežigrad’, KK Zadar je pomogao Šibenki ući u Prvu ligu bivše države!”

Šibenski novinar u mirovini, Ivo Mikuličin (76) dugo vremena radio je i kao sportski komentator na ondašnjem Radio Zagrebu, kada je pratio i košarkaše Šibenke u njenim najslavnijim danima. Šjor Ivo se dotaknuo i odnosa između Funcuta i Tornada, ali je najprije objasnio zašto su jednim dijelom Funcuti na strani zagrebačkog Dinama, kada igraju s Hajdukom.

– Hajduk je fenomen na razini vjerske sekte, ali ne možeš braniti nekome da navija za klub iz svog grada. Može li itko Zadrane prisiliti da navijaju za Split u košarci, ili Dubrovčane u vaterpolu da navijaju za splitski Jadran? Upravo to bi željela Torcida, ali Funcuti to ne prihvaćaju! Funcuti su dobro pokazali tko su i što su u Domovinskom ratu kada su sa Šibenskog mosta potjerali Ratka Mladića te tako spriječili da se Hrvatska prepolovi na dva dijela. Moram istaknuti kako se u Šibeniku navija i za Šibenik, ali i Hajduk. Međutim, zbog ponašanja Hajduka prema Šibeniku, Funcuti, kada igraju Hajduk i Dinamo – navijaju za Dinamo!, govori Mikuličin koji se osvrnuo i na odnose Funcuta i Tornada:

–  Dolazio sam navijati za Zadar još kada nije bilo Šibenskog mosta, zajedno s ljudima koji su na glavi imali šibenske kape. Bilo mi je normalno bodriti klub iz susjednog grada jer Šibenik još nije imao svoj košarkaški klub. Protivnik sam tenzija i međusobnih vrijeđanja. Niti je Šibenik selo jer je nekad bio najveći dalmatinski grad, niti je Zadar “bežigrad”! Nikada Šibenka ne bi ušla u Prvu ligu bivše države da joj nije pomogao KK Zadar, koji im je ustupio svoje igrače Bruna Petanija, Borisa Babića i Branka Šuljka. Jedno kratko vrijeme igrao je i Branko Bakija. Uostalom, i Predrag Šarić je igrao za Zadar. Mišljenja sam kako bi klubovi trebali ignorirati antagonizme, zaključio je Ivo Mikuličin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...