Jabuka tuži Mikleušević Pavić, ona uzvraća: ‘Sva se tresem’

Gostovanje Darka Mihajlovića, anonimca kojem ni samom nije bilo jasno zašto ga zovu u emisiju ‘Nedjeljom u 2’, dobilo je svoj nastavak na Facebooku na kojem je Ivan Jabuka, autor uvodnog priloga u emisiju, najavio sudsku tužbu protiv Sanje Mikleušević Pavić, v. d. urednice Informativnog programa HTV-a.

Podsjetimo, Mihajlović je gostovao u ‘Nu2’ u prilogu je predstavljen kao ekonomski analitičar te čovjek s četiri doktorske disertacije.

On je sam za sebe ustvrdio da ima osnovnu školu, brzi tečaj knjigovodstva i 35 godina rada na tom polju.

Urednik emisije Aleksandar Stanković priznao je pogrešku, baš kao i Sanja Mikleušević Pavić koja se javnosti ispričala, ali istovremeno prozvala novinara Jabuku uz komentar ‘očito da su dani bolovanja uzrokovanog stresom uzeli danak’.

Upravo zbog toga Jabuka se oglasio na Facebooku, a njegov post prenosimo u cijelosti.

‘S obzirom na to da je gostovanje Darka Mihajlovića u ‘Nu2′ doživjelo i epilog, imam potrebu kazati nekoliko stvari.

Prvo, u razgovoru s njim i na snimanju decidirano je rekao da je završio Ekonomski fakultet te da ima čak četiri doktorske disertacije. To je ponovio nekoliko puta i pred ekipom koja je bila na snimanju, a to su snimatelj i tonski snimatelj. Kada sam upitao koje su to, odgovorio je da su s područja ekonomije, menadžmenta, prava i sociologije.

Na moj ponovljeni upit kako to da se u jednom intervju spominju četiri fakulteta, bez ijednog doktorata, kazao je da je novinarka krivo napisala. E sada dolazimo do toga da se sve to trebalo provjeriti. Goste za emisiju Nu2 dosad se nikad nije čekiralo na taj način, kao što je to već i rekao Aco. Ovaj put to i nije bilo moguće jer se snimanje radilo na blagdan Svih Svetih, a u subota i nedjelja su neradni dani.

Drugo, slučaj Mihajlović najbolje pokazuje kako se olako može optuživati i bez da vas nadređeni kontaktiraju i informiraju se o cijelom slučaju. Također, iznošenjem razloga mog bolovanja u medije, Sanja Mikleušević Pavić prekršila je nekoliko zakonskih odredbi i zbog toga ću satisfakciju potražiti na sudu. Dotičnoj v. d. urednici to nije prvi put, a i sve je više kolega koji se žale na mobbing koji provodi ona i njezini bliski kolege.

I za kraj, nadam se da ovo nije uvod u micanje Ace iz emisije, koja je, neovisno o tome ima li ili nema Mihajlović doktorate, jedan od zaštitnih znakova HTV-a’, navodi Jabuka.

Njegovu najavu sudske tužbe Mikleušević Pavić samo je kratko prokomentirala riječima: ‘Sva se tresem.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...