Josip Miliša se priključio stručnom stožeru Sonik Puntamike

Stručnom stožeru zadarskog premijerligaša Sonik Puntamika priključio se kondicijski trener Josip Miliša koji uz glavnog trenera Hrvoja Vlašića i njegovog pomoćnika Stipu Kuliša priprema momčad za novu sezonu.

Rođen je 9.prosinca 1987. godine u Zadru u kojem je završio osnovnu i srednju školu (MIOC). Školovanje nastavlja u Zagrebu na studiju kineziologije. Magistrirao je 2012. godine. Od tada se potpuno posvetio svom poslu, pripremi profesionalnih sportaša i rekreativaca, ali i daljnjem usavršavanju.

– Završio sam brojne tečajeve, pohodio seminare, kongrese i predavanja kako kod nas, tako i u inozemstvu. Danas je to jedini ispravan put kojim treba ići. U naglom razvitku znanosti, kada su u pitanju kondicijska priprema i fizioterapija, stručnjaci jednostavno moraju kroz ovaj oblik edukacije nastaviti raditi na sebi da bi bili konkurentni na tržištu i u svijet sport, naglašava Miliša.

S košarkom je već imao bliskih kontakata:

Kao dio stožera muške i ženske košarke reprezentacije bio sam na dva europska prvenstva. Bio sam član stručnog stožera kojeg  je vodio Dejan Nemec u Udinama 2018. godine na EP juniorki. Sljedeće ljeto bio sam dio struke na čijem je čelu bio Mladen Erjavec na EP kadeta, također u Udinama. Uz to sudjelovao sam na desetak ciklusa priprema, popraćenih turnirima ili bez njih, u mlađim reprezentativnim selekcijama, prisjeća se Miliša koji već godinama individualno radi s povremenim hrvatskim nogometnim reprezentativcem Ivanom Santinijem.

Ivan i ja surađujemo još od 2015. godine, a odnedavno na listi sportaša koje pripremam je još jedan zadarski nogometni internacionalac Stipe Perica.

Mladi zadarski stručnjak je predstavio svoj plan rada čelnim ljudima KK Sonik Puntamike, a suradnja je dogovorena vrlo brzo na obostrano zadovoljstvo.

Ozbiljnost, konkretnost i korektnost u pregovorima je bila prisutna s obje strane. Dogovori se tada lako postižu. Evo, već smo pri kraju trećeg  tjedna priprema. U prvom su treneri Hrvoje Vlašić i Stipe Kuliš igrače vodili kroz košarkaški dio, a ja kroz prevenciju. Zadnja dva tjedna smo krenuli s kondicijskim pripremama. Naglasak je na razvitku funkcionalnih sposobnosti. Treninge odrađujemo na atletskoj stazi Sportskog centra Višnjik. U nadolazećem tjednu očekuju nas još takva dva treninga pa se prebacujemo u dvoranu. S teretanom još nismo počeli, taj dio, u dogovoru s trenerima, je naš sljedeći korak. Tu je i individualni dio posla kojeg odrađujem s igračima koje treba čim prije pripremiti za košarkaški teren. Što se spremnosti momčadi u ovom trenutku tiče očite su razlike u sposobnostima od pojedinca do pojedinca. Razumljivo je to. Korona kriza je uzrokovala veliki stanku, neki su radili više, neki manje na sebi, ima i onih koje su sputale ozljede, poneke i operativni zahvati. Pokušavamo ih vratiti što prije. Prvi cilj je da svi doguraju čim prije do parketa i da cijela momčad bude na raspolaganju trenerskom dvojcu Vlašić-Kuliš, rekao je Miliša  kojemu je angažman u Sonik Puntamici prvi klupski u njegovoj karijeri.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...