Jure Brižić novi je predsjednik HDZ-a Preko

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice u Preku ima novo vodstvo. Na redovnoj izbornoj skupštini za novog predsjednika izabran je Jure Brižić, dosadašnji predsjednik općinskog odbora mladeži i potpredsjednik mladeži HDZ-a Zadarske županije.

Stranku će u idućem četverogodišnjem razdoblju voditi i pomlađeni sastav općinskog odbora: Ante Brižić, Endi Ćuća, Maja Dunatov, Teo Ivanov,  Šime Marcelić, Ingrid Melada, Tomislav Mikela, Marino Sandalić, Dražena Strihić, Robert Šoša, Anka Šušak, Danijel Štrmelj i Oliver Telac. U nadzorni odbor izabrani su Mirko Bacalja, Slavko Dunatov, Darijo Korenov, Slavko Vidaković i Ivo Šužberić…

Cilj nam je kroz ovo vrijeme, do redovnih lokalnih izbora, izgraditi čvrsti ogranak HDZ-a i kvalitetno se pripremiti za redovne izbore koji će se održati u svibnju 2017. godine, kad ćemo, sasvim sigurno, dati svog kandidata za općinskog načelnika. U općinski odbor HDZ-a izabrali smo jednu mladu ekipu koja će s puno motiva ući u naredno razdoblje s glavnim ciljem – graditi bolju budućnost, u kojoj ćemo zastupati vrijednosti zajedništva, poštenja i rada, imajući uvijek na umu da moramo zaboraviti na privatne interese već brinuti za javne, za boljitak svih mjesta i stanovnika naše općine, istaknuo je Brižić koji je bio jedini kandidat za predsjedničku poziciju.

Općina Preko jedina je jedina jedinica lokalne samouprave na zadarskim otocima u kojoj je na čelu najjača stranka Domoljubne koalicije, a više od 280 članova općinskog ogranka jamac su za nove pobjede, uvjereni su u HDZ-u. Na izbornoj skupštini poručeno je kako će se zauzimati za lakše zapošljavanje i ostanak mladih na otoku, podržavat će rad svake udruge, jer su upravo udruge sastavni dio civilnog društva, a posebnu pažnju namjeravaju posvetiti boljem životu starijeg, domicilnog stanovništva. Podržavat će i poticati razvojne projekte, prvenstveno apliciranje projekata na natječaje europskih fondova, i na taj način doći do investicija i koje će doprinijeti boljem turističkom razvoju svih mjesta općine i novim radnim mjestima …

Nećemo se prestati boriti sve dok zadnja kuća u našoj općini ne dobije priključak na odvodnju, radit ćemo na obnovi i uređenju svih društvenih domova u našoj općini koji će služiti mještanima i udrugama. Radit ćemo na izgradnji novog igrališta za nogometni klub Sveti Mihovil jer su djeca koja tamo treniraju svjetla točka našeg otoka i naše budućnosti. Maknut ćemo antenu sa tvrđave Sv. Mihovila i turistički oplemeniti taj kulturni spomenik. U Preku moramo obnoviti rad uljare i na tome se, vjerujte mi, već radi, poručio je, između ostalog, novoizabrani predsjednik Brižić.

Podsjetimo, na čelu općinskog odbora HDZ-a Preko posljednjih godinu dana privremeno je bila Ingrid Melada, koja je ostala u sastavu novog općinskog odbora. Izbornoj skupštini prisustvovao je i pomoćnik ministra prometa Goran Šarin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...