Kava, čaj, sendviči… Hrana i piće koje stjuardese izbjegavaju na letovima

Voljeli je ili mrzili, svatko tko je letio na nekoj dužoj relaciji ima svoje mišljenje o hrani koja se poslužuje u avionima, a najbolji izvor informacija su stjuardese koje pomažu u pripremi i servisiranju obroka.

Stjuardesa Whytney otkrila je za Huffington Post koja pića treba izbjegavati tijekom leta.

Voda, topli napitci, alkohol..

Whytney je objasnila kako su voda i topli napitci visoko na listi pića koje bi trebalo izbjegavati. Iako je flaširana voda u redu, stjuardesa ne preporučuje vodu iz slavine, kao ni led koji se često radi upravo iz vode iz slavine.

– Sve se svodi na to koliko često se cijevi čiste, rekla je, dodajući da se voda iz slavine obično koristi i za kuhanje kave i čaja.

– Većina stjuardesa neće piti vodu iz slavine, kavu ili čaj, dodala je, napominjući da pića s kofeinom također dehidriraju organizam što je još jedan razlog da ih izbjegavate tijekom putovanja.

– Alkohol je također na listi pića koje treba izbjegavati, pošto negativno utječe na vaše tijelo kada ste na velikoj visini, dodala je Whytney, upozoravajući na mogućnost dehidracije tijekom letenja.

Hrana koju stjuardese ne preporučuju

Stjuardesa Delta Air Linesa po imenu Dennis otkrila je koju hranu treba izbjegavati tijekom leta, a na samom vrhu našli su se odresci i fileti, uglavnom zato što su uvijek prepečeni.

– Pećnice nisu velike, a u njih može stati samo određena količina hrane. Ako volite da je vaš odrezak pripremljen na određen način, nemojte ga jesti, preporučila je.

Što se tiče tjestenine i juha, one su obično bogate solju na letovima, djelomično zbog toga što takva kategorija hrane ima manje intenzivan okus pri niskom tlaku te ih upravo iz tog razloga treba jače začiniti. Stjuardesa Whytney također ne preporučuje indijsku hranu, ali ni delikatesne sendviče jer sadrže veće količine soli.

Ok, može li se nešto pojesti na letu?

– Osoblje često donosi vlastite zapakirane večere, otkrila je Whytney dodajući: Obično ljudi donose prilično veliku kutiju za užinu s mesom, jogurtima, salatama, voćem i još mnogo toga.

Pametnom dosta, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...