KBC Rijeka o slučaju trovanja: “Pacijent ima kemijsku ozljedu jednjaka”; Uzete bočice s pićem iz riječkih kafića

Društvenim mrežama proširile su se poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce. U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima, javlja N1.

Slučaj trovanja u KBC Rijeka

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima, javlja Novi list. Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, navodi se.

Oglasila se policija

Slučaj trenutačno istražuje policija, a iz tvrtke čija se pića spominju u kontekstu navodnog trovanja, još se nisu oglasili.

“4. studenoga zaprimili smo dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći”, potvrdili su iz policije.

Policija je obavila očevid, izuzeli su određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja. Napomenuli su da osim ovoga, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji.

Sanitarna obavila očevid

“Sanitarna inspekcija odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske, obavila je očevid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u tijeku”, odgovorili su nam iz Državnog inspektorata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...