Klapa Intrade borit će se za glavnu nagradu “Cesarice” na splitskim Prokurativama

Svečana završnica glazbene nagrade „Cesarica“ kojom će publika odabrati hit iz protekle godine održat će se u petak, 7. srpnja, u Splitu na Prokurativama uz izravan televizijski prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Uz izravan televizijski prijenos s početkom u 21.30 sati, pod sigurnim voditeljstvom Ive Šulentić i Duška Ćurlića, saznat ćemo koja će se pjesma okruniti titulom „Cesarice“ i tako postati pobjednica prvog izdanja novoutemeljene glazbene nagrade.

Podsjetimo, u drugom krugu glasanja publika je birala između 12 nominiranih pjesama Nine Badrić, Doris Dragović & Jacquesa Houdeka, Željka Bebeka, Ivana Zaka, Tomislava Bralića & klape Intrade, klape Rišpet, Petra Graše & Hane Huljić, Olivera & Gibonnija, Kedže & Zsa Zse, Miroslava Škore, Pravila igre i Mije Dimšić. Uz glavnu nagradu, dodijelit će se i priznanja u pojedinačnim kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe.

Utemeljitelj glazbene nagrade „Cesarica“ je Unison – Hrvatski glazbeni savez, a nagrada je dobila ime po jednoj od najuspješnijih domaćih pjesama koju je na glazbu i stihove Zlatana Stipišića Gibonnija izveo Oliver Dragojević. Osvojivši 4 Porina i brojna priznanja kritike i publike, pjesma je postala jedan od evergreena domaće popularne glazbe.

Upravni odbor nagrade čine istaknuti glazbeni profesionalci na čelu s autorom Miroslavom Buljanom kojima je cilj šire prepoznavanje kvalitetne domaće glazbe u javnosti te afirmacija publike kao važnog čimbenika glazbene industrije. Za razliku od Porina, ovdje je upravo publika ta koja svojim glasovima odlučuje o pobjedniku temeljem telefonskih i online glasova.

Split će ostati zapisan kao domaćin prvog izdanja „Cesarice“, a uz atraktivne izvođače, impozantnu scenografiju i omiljene pjesme, brojni će ljubitelji domaće glazbe konačno doći na svoje na Prokurativama, u petak, 7. srpnja. Ulaznice su u prodaji putem sustava Adriaticket i Croatia Tickets.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...