Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture u Muzeju antičkog stakla

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Gradom Zadrom, danas, u petak, 6. lipnja, organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) i projekta Europske prijestolnice kulture, u Muzeju antičkog stakla.

Kako je jedna iz sklopa posebnih aktivnosti programa Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture, nešto više o njemu i mogućnostima koje se otvaraju hrvatskim gradovima ako ponesu naslov Europske prijestolnice u 2020. godini reći će Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture RH. Objava natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuje se 11. lipnja kada će svi gradovi imati jednako vremena za prijavu, a budući da proces prijave i razrade projekta zahtjeva iznimno temeljite i jasno strukturirane odgovore, potrebno je što prije krenuti s pripremama. To bi trebala i biti tema predavanja.

Direktor Avvantura film festivala, Sergej Stanojkovski, prisutnima će predstaviti svoja iskustva vezana za prijavu na potprogram MEDIA programa EU Kreativna Europa, ali ujedno reći i nešto o sudjelovanju u projektu Essen, Europska prijestolnica kulture 2010.

Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će pak iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu, kao i vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte, dok će detaljnije informacija o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći također djelatnik Deska Kreativne Europe Mladen Špehar.

Nazočne na Poljani zemaljskog odbora 1 trebao bi uvodno pozdraviti Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra, nakon čega će Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport Grada, kazati nešto o kulturi unutar Strategije razvoja Grada Zadra 2013. – 2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...