Ličko-senjska županija bilježi ogroman rast broja turista, a Novalja i Zrće nisu glavni razlog takvoj statistici!

U Ličko-senjskoj županiji u prvoj polovici ove godine boravilo je 223,6 tisuća turista koji su ostvarili 628,5 tisuća noćenja, što je 32 i 24 posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine i dosad najbolji rezultat, ističu iz Turističke zajednice te županije.

– Sjajni ovogodišnji turistički rezultati potvrđuju da smo turistima sve zanimljivija destinacija te da, osim prirodnih ljepota Plitvičkih jezera, Parka prirode Velebita, zaštićene uvale Zavratnice i drugih netaknutih lokacija, nudimo i bogatu kulturnu baštinu, poput tvrđava i starih gradova, vrhunsku gastronomiju, poput ličke i paške janjetine, svježe morske i riječne ribe i drugo, rekao je komentirajući rezultate direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević.

Smatra da popularnosti tog odredišta pridonosi i to što se u Lici, u Smiljanu, rodio svjetski poznati znanstvenik Nikola Tesla, što je, uz velike aktivnosti, pridonijelo da je projekt Teslin zavičaj – Smiljan i Gospić ušao među pet finalista ovogodišnjeg izbora nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) s temom ‘Kulturni turizam’.

Radošević je istaknuo da su turistički rezultati u Ličko-senjskoj županiji iz godine u godinu sve bolji, a posebice veseli veliki porast dolazaka stranih i domaćih turista. U prvih šest mjeseci ove godine u odnosu prema istom razdoblju lani stranih je turista bilo 204 tisuće, ili 34,5 posto više, a domaćih gotovo 20 tisuća, što je devet posto više, a i jedni i drugi ostvarili su i velik porast u broju noćenja.

Tradicionalno najposjećenija turistička odredišta i ove su godine Plitvička jezera, gdje je u prvih šest mjeseci ove godine došlo 106,6 tisuća turista, ili 33 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a slijedi Novalja s 58,2 tisuće registriranih turista i rastom od 25,5 posto, što će se i pojačati tijekom ljeta.

Senj je s 20 tisuća turista i rastom od 30,5 posto na trećemu mjestu, a važnim ističu i rezultate kontinentalnih ličkih odredišta, poput Otočca s 18 tisuća turista, što je čak 62,3 posto više nego lani.

Ličko-senjska županija i u lipnju je ostvarila odlične rezultate te je sa 115,5 tisuća turističkih dolazaka i 428 tisuća noćenja u plusu od 37,4 posto i 32 posto u odnosu prema lipnju 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...