Ljiljana Klarin preuzela mjesto v.d. predsjednice zadarskih Narodnjaka

Do nove izborne skupštine zadarskih Narodnjaka, odlukom predsjedništva dr. Ljiljana Klarin preuzela je čelno mjesto Gradske organizacije HNS-a Zadar.

Posljedica je ovo prošlotjedne ostavke Joška Mikelića ali i dijela članova predsjedništva, koji su svojim potezom pokušali izraziti nezadovoljstvo Vesnom Sabolić, koja nije odradila obećano pozicioniranje svojih stranačkih kolega prije nego li je otišla na Markov trg.

U Mikelićevom pokušaju vraćanja starih kadrova na čelne funkcije, prvenstveno Željka Predovana, pridružilo mu se i nekoliko članova zadarskog HNS-a.

Svi koji su napustili stranku imaju jedan zajednički razlog – Vesnu Sabolić, kazao je Mikelić.

Županijska čelnica Narodnjaka, prema riječima sada već odmetnutih članova, oglušila se na niz prijedloga i inicijativa iz gradske organizacije, a loši rezultati na minulim izborima za Mjesne odbore samo su domino koji je pokrenuo lančanu reakciju. Kako dodaje, suzdržanost same Sabolić za njega je neprihvatljivo.

Narodnjaci koji su uz Mikelića  na protekloj sjednici dali ostavku su, redom, Silvijana Dražović, Gordana Mrkić, Goran Arula, Čedo Bjelanović, Mladen Rakvin i Damira Juras. Svi su oni donedavno Vesni pružali podršku, posebice u otvorenim okršajima sa sadašnjim Čačičevim Reformistima.

Novo predsjedništvo HNS-a u Zadru, sada čine Vesna Sabolić, Ljiljana Klarin, Ivo Gregov, Goran Mišurac, Senad Tokić, Mirjana Dopuđ, Dubravka Finka, Vlasta Mišurac, Mirna Polić, Darija Matešić i Josip Zrilić. Kooptirani članovi su: Krešimir Anić i Denis Ivković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...